Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünde bir delil daha Ümitcan Uygun'u gösterdi!

Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümünde bir delil daha Ümitcan Uygun'u gösterdi!

Aleyna Çakır'ın vücudunda tespit edilen doku ve sperm örneğinin, şüpheli Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu saptandı.

Ankara'da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır’ın ölümüne dair yürütülen soruşturmada yer alan Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporuyla, Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Çakır’ın yaşamını yitirdiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin baş şüpheli Ümitcan Uygun olduğu HTS kayıtlarıyla netleşmişti. Aleyna Çakır'ın, Ümitcan Uygun tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Çakır'ın erkek arkadaşı Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı. Ümitcan Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ümitcan Uygun, daha sonrasında uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Çakır'ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için adli tıp raporu istenmişti. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor savcılığa gönderilmişti.

Raporda Çakır'ın otopsisinde dış muayenesinde ası dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edilmişti.

DAHA FAZLA