Aleyna Çakır’ın ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun hakkında tehdit soruşturması açıldı

Aleyna Çakır’ın ölümünün şüphelisi Ümitcan Uygun hakkında tehdit soruşturması açıldı

21 yaşındaki Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne ilişkin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ümitcan Uygun hakkında tehdit soruşturması açıldı. Uygun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara’daki evinde geçem 3 Haziran’da ölü bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'a şiddet uyguladığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Ümitcan Uygun hakkında tehdit soruşturması açıldı.

Tiktok’ta çok sayıda takipçisi olan Abdullah S.’yi tehdit ettiği gerekçesiyle savcıya ifade veren Uygun, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

DHA’nın aktardığına göre çarşamba günü sosyal medya platformu 'Tiktok'ta Abdullah S.'nin yayınına bağlanan Uygun'un, Abdullah S.'ye, Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili 'adalet yerini bulacak' yönündeki sözleri üzerine hakaret ve tehditte bulunduğu ve “Seni öldüreceğim” dediği iddia edildi.

ÇAKIR’IN AİLESİ ONU SORUMLU TUTUYOR

Çakır’ın ailesi, Atv’de Müge Anlı’nın sunduğu programa haftalarca katılarak Ümitcan Uygun’un kızlarının ölümünden sorumlu olduğunu söylemişti.

O sırada Uygun’un annesi Gülay Uygun da 17 Eylül akşamı Ankara’da dağlık arazide başından silahla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Hem Aleyna Çakır’ın hem Gülay Uygun’un ölümüyle ilgili soruşturmalar sürüyor.

DAHA FAZLA