Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi

Ümitcan Uygun'un, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi. 

Ankara’da 4 Haziran’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır'ın ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 

Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre, Avukat Hayri Çağatay Cengiz "Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan 6 aydır tutuklu olan Uygun'un tahliye edildiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın ölümüne dair yürütülen soruşturmada yer alan Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporuyla, Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Çakır’ın yaşamını yitirdiği gece evin yakınındaki otomobile binen kişinin baş şüpheli Ümitcan Uygun olduğu HTS kayıtlarıyla netleşmişti. Aleyna Çakır'ın, Ümitcan Uygun tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce Çakır'a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı. Uygun, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ümitcan Uygun, daha sonrasında uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

DAHA FAZLA