Alevilere hakaret eden imama soruşturma açıldı, 'konu hükümete bağlanmasın' denildi

Alevilere hakaret eden imama soruşturma açıldı, 'konu hükümete bağlanmasın' denildi

Amasya'nın Göynücek ilçesinde Alevilere hakaret ettiği belirtilen imam hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Konuyla ilgili valilik açıklaması ise dikkat çekti.

Amasya Valiliği, Göynücek ilçesinde Alevilere hakaret ettiği iddia edilen imama soruşturma açıldığını açıkladı. Valilik, olayın siyasi bir malzeme yapılarak istismar edilmeye çalışıldığını öne sürerek, açıklamanın da bu yüzden yapıldığını duyurdu.

Amasya’nın Göynücek ilçesindeki Merkez Camii imamı A.Ş.’nin bir Alevi yurttaşa “Siz Aleviler evlenmeden önce eşinizi dedeye sunuyormuşsunuz. Sonra kendiniz gerdeğe girip eş olarak kabul ediyorsunuz” dediği iddia edilmiş, imam hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Konuya ilişkin Amasya Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. İddialar üzerine 2 Mart 2021 günü Göynücek İlçe Emniyet Amirliği'ne müracaatta bulunulduğu ve aynı gün ilgili cumhuriyet savcısının talimatları çerçevesinde "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca Göynücek Kaymakamlığı'nca iddialarda adı geçen din görevlisi hakkında derhal idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

‘HÜKÜMETİMİZE BAĞLANMASI KABUL EDİLEMEZ’

Valiliğin açıklamasında, "İddia sahibi vatandaş, olayın 1-1.5 yıl önce olduğunu, şüpheli sıfatıyla dinlenen din görevlisi ise olayın 4-5 yıl önce iddia sahibinin beyanlarından farklı mahiyette gerçekleştiğini dile getirmişlerdir. Görüldüğü üzere güncel olmayan iddiaların, üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen şu anda dile getirilmesi ve çeşitli siyasi kesimler ile basın yayın organlarının konuyu hükümetimize ve devletimize bağlamaları kabul edilemez bir tutumdur" denildi.

‘SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR’

Amasya'nın daima Anadolu’nun hoşgörü diyarı olduğu belirtilen açıklamada, "Amasya farklı dinlerden ve mezheplerden insanlara kucak açmıştır. Bu aşamadan sonra iddialar yargıya taşındığından, Türk milleti adına karar veren bağımsız mahkemeler olayı tüm yönleriyle aydınlığa kavuşturacaktır. İdari yönden de ilgili kişi hakkında Valiliğimizce yürütülen soruşturma devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 


 

DAHA FAZLA