Alevilerden valiliğe tepki: Katılmayacağız

Alevilerden valiliğe tepki: Katılmayacağız

Aleviler, seçim çalışma Valiliğe tepki göstererek "Amacı belli olmayan, Alevi örgütlerini dışlayan, iktidar yanlısı kişilerce yapılan etkinliğe katılmayacağız" dedi.

Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerin yaklaşması üzerine Amasya'da Alevi yurttaşlara yönelik çalışma başlatan AKP'ye  Alevi örgütlerinden tepki geldi.

ALEVİLER KATILMAYACAK

Amasya , Tokat, Çorum, Samsun’da faaliyet gösteren 18 Alevi sivil toplum örgütü temsilcisi, Amasya Valiliği ve Amasya Belediyesi’nin 20 Ekim’de “ Alevi-Bektaşilik Kültür Günü” adı altında düzenleyeceği toplantıya katılmayacağını açıkladı.

AKP’li Bayram Zorgül tarafından geçtiğimiz günlerde Amasya ’daki Alevi köylerinin muhtarlarıyla Yeşilöz Köyünde kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Zorgül, bir sonraki toplantının ise 20 Ekim 2018’de Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde “ Alevi-Bektaşilik Kültür Günü” çerçevesinde yapılacağı açıklayarak, muhtarların da bu toplantıya katılması istedi.

'İKTİDAR YANLICI KİŞİLERCE YAPILAN ETKİNLİĞE KATILMAYACAĞIZ'

Duyurunun ardından 18 Alevi sivil toplum örgütü temsilcisi, kanaat önderleri Merzifon Piri Baba Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir araya geldi. Pir Haber Ajansı'nın haberine göre toplantı sonunda alınan kararları açıklayan dernek Başkanı Cengiz Doğmuş, “Amacı belli olmayan, Alevi örgütlerini dışlayan, iktidar yanlısı kişilerce yapılan etkinliğe katılmayacağız. Bu toplantıyı doğru ve etik bulmuyoruz” açıklamasında bulundu

DAHA FAZLA