Aleviler, Hacı Bektaş Veli Dergahı'na yürüdü: 'Dergahlarımızın işgaline son verilsin'

Aleviler, Hacı Bektaş Veli Dergahı'na yürüdü: 'Dergahlarımızın işgaline son verilsin'

Aleviler, 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ve 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş Veli Dergahı'na yürüdü.

İleri Haber

Alevi kurumları yöneticileri, üyeleri ve Alevi yurttaşlar, Hacı Bektaş Veli Dergahı'na yürüdü. Cemevlerine yapılan camilerin yıkılması, Diyanet'in kapatılması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak'un utanç müzesi olması ve dergahların hak sahiplerine verilmesi talebiyle yürüyen Aleviler, “Dergahlarımızı istiyoruz, birleşe birleşe kazanacağız” ve “Dergahlarımızın işgaline son verilsin” sloganları attı.

2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ve 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, bugün Hacıbektaş’a üç koldan yürüyüş yapıldı. Yalınayak, başı açık şekilde yapılan yürüyüş Hacı Bektaş Veli Dergahı önünde sonlandırıldı.

'DERGAHLARIN İŞGALİNE SON VERİLSİN'

Hacı Bektaş Veli Dergahı önünde bir araya gelen Aleviler adına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan bir konuşma yaptı. “Kendimize yapılan zulmün hiç kimseye yapılmasını istemeyiz¨ diyen Kaplan, ¨Kiliselerin camiye çevrilmesini, camilerin kiliseye çevrilmesini istemediğimiz gibi bizim dergahlarımızın işgal altında olmasını istemeyiz” ifadelerini kullandı. Kaplan iktidara seslenerek dergahların işgaline son verilmesini istedi.