Alevi örgütleri, AKP'li Hüseyin Besli'nin Kürt ve Alevi yurttaşlara yönelik nefret söylemini protesto etti

Alevi örgütleri, AKP'li Hüseyin Besli'nin Kürt ve Alevi yurttaşlara yönelik nefret söylemini protesto etti

Eski AKP Milletvekili Hüseyin Besli, Alevi ve Kürt yurttaşlara yönelik nefret söylemi içeren köşe yazısı nedeniyle, Akşam Gazetesi önünde protesto edildi.

Akşam Gazetesi yazarı ve eski AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef alan bir yazı yazmış ve aynı yazıda Kürt ve Alevi yurttaşlar hakkında da nefret söyleminde bulunmuştu. 

Alevi ve Kürt aileleri çocuklarına yalan söylemeyi öğrettiğini öne süren Besli, "Yani söz konusu çocuklar ‘çifte kavrulmuş yalancı’ olmak durumundadırlar" ifadelerini kullanmıştı. 

Söz konusu yazı sonrası Alevi örgütleri ve yurttaşlar, Akşam Gazetesi'nin İstanbul İkitelli'de bulunan binası önünde bir araya geldi ve Hüsein Besli'yi protesto eti. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Dernekleri adına basın açıklamasını okuyan Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Besli ve benzerlerinin her zaman iftira attığını, yalanları vicdansızca söylediklerini kaydetti.