Albayrak: İçi dışı her şeyi gözüküyor Türkiye'nin o kadar şeffafız

Albayrak: İçi dışı her şeyi gözüküyor Türkiye'nin o kadar şeffafız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, canlı yayınlanan bir programında konuştu. Albayrak, "İçi dışı her şeyi gözüküyor Türkiye'nin o kadar şeffafız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, canlı yayınlanan bir programında konuştu.  Albayrak, "Liberal anlamda bu kadar şeffaf yayınlayan sayılı ülkelerden biriyiz. "İçi dışı her şeyi gözüküyor Türkiye'nin o kadar şeffafız" dedi.

Albayrak'ın açıklamalarından başlıklar şöyle: 

-Türkiye önemli bir sınavdan geçti. Eylül ayında faizlerin yüzde 40'a çıktığı bir dönemde YEP ile daha istikrarlı bir sürece girmeye başladık. Faizler hâlâ yüksek, düşmeye devam edecek. Özellikle birkaç ayda keskin bir düşüş yaşayacağımız çok daha güçlü bir dengelenme sürecini ortaya koyacak.

-Mayıs ayının sonunda cari dengede sıfıra yaklaştığımız yere doğru hızla giriyor Türkiye.  Tünelin ucundaki ışık daha da görünür hâlde. Mart ayını yaşadık. Seçime bir hafta kala çok enteresan bir şey yaşadı Türkiye. Seçim sonuçlu bir dışarı kaynaklı bir hareketlenme var.

-ABD ziyareti IMF toplantıları çerçevesinde yoğun bir takvim  içindeki bir seyahatti. Farklı farklı görüşmelerimiz oldu. Tek bir ABD yok. Türkiye’ye olumlu düşünen de olumsuz düşünen paydaşlar da var. Kazan-kazan ilişkisini nasıl daha ileriye taşırız. Bu önemli.

-Döviz kurlarını vatandaşlarımızın hayatına olumsuzluk etkilemesi eskiye göre daha az. Borçluluk düzeyi daha az, en düşük ülkelerden biri.

- Liberal anlamda bu kadar şeffaf yayınlayan sayılı ülkelerden biriyiz. İçi dışı her şeyi gözüküyor Türkiye'nin o kadar şeffafız.

-Emeklilik sistemindeki değişimi bu yıl içinde değiştireceğiz. Türkiye tüm bu etkilerle sekiz ay çok zor bir süreci geride bıraktı. Tüm rakamlar son 4 ayda pozitif bir şekilde ivmelenmeye başladı. SGK sistemine 520 bin yeni giriş var. Bu sene turizm 50 milyonun üzerinde kişi bekliyoruz. Antalya rakamları çok çok iyi geliyor.