Alara Karademir'in anneannesi: İntihar değil cinayet

Alara Karademir'in anneannesi: İntihar değil cinayet

Alara Karademir'in anneannesi, torunun ölümüne ilişkin konuştu.

Hocası Dr. Atilla G.’nin odasındaki duşakabininde asılı bulunan ve bir süre komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Alara Karademir için dün Küçükçekmece’deki Hacı Ömer Çetinsaya Cami’nde cenaze töreni yapıldı.

Törene, Alara’nın annesi ve babasını öldürdüğü gerekçesiyle hükümlü bulunduğu Sivas Yarı Açık Cezaevi’nde cezasını çeken anneannesi Hayriye Gündüz özel izinle katıldı.

'İNTİHAR DEĞİL CİNAYET DİYOR’

Hayriye Gündüz’ün avukatı Dilek Helvacı Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Olayın intihar olduğuna kesinlikle inanmıyor. İntihar değil kesinlikle cinayet diyor. Son olarak Ankara’ya gitmeden önce konuşmuşlar. Anneannesinin iznini, diploma törenine göre ayarlamasını istemiş. 17 Nisanda izne gel, derslerim hafifleyecek, rahat rahat otururuz demiş. Diploma töreni için kıyafet seçiyormuş, Erasmusla yurt dışına gideceği için anneannesinin iznini ona göre ayarlamasını istemiş. Yani ileriye dönük planları varmış. Her zaman duygularını ifade ederdi, hiçbir zaman intihardan söz etmedi. Hele kardeşi Aral’a çok düşkündü. Onun annesi gibiydi. İntihar edip onu asla bırakmazdı dedi.”

Karademir’in tabutunu kadınlar omuzlarına alarak cenaze aracına kadar taşıdı.