Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik hakkında suç duyurusu: 'Ruhsat süresi dolmasına rağmen ağaç katliamı sürüyor'

Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik hakkında suç duyurusu: 'Ruhsat süresi dolmasına rağmen ağaç katliamı sürüyor'

Suç duyurusuyla ilgili yurttaşlar tarafından yapılan açıklamada, "Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik'in Kirazlı Altın ve Gümüş Madenciliği Projesi'nin 82225 numaralı işletme ruhsatının süresi 13 Ekim 2019 tarihinde son bulmuş ve yenilenmemiştir. Buna rağmen 24 Ekim 2019 tarihinde maden sahasında ağaç kesimlerine devam ettikleri görülmüştür" denildi.

İleri Haber

Doğa ve yaşam savunucusu yurttaşlar, ruhsat süreleri dolmasına rağmen Kaz Dağları’ndaki Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Sahası'nda ağaç katliamını sürdüren Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik şirketleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çanakkale Adliyesi’ne yapılan suç duyurusuna ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Bugün burada sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunan vatandaşlar olarak, 13 Ekim'de işletme ruhsat süresi dolan ve yenilenmeyen Kirazlı Altın ve Gümüş Madeni Sahası'nda belgelediğimiz ağaç kesimlerinin suç duyurusu için Çanakkale Adliyesi'deyiz. Alamos Gold ve Doğu Biga Madencilik'in Kirazlı Altın ve Gümüş Madenciliği Projesi'nin 82225 numaralı işletme  ruhsatının süresi 13 Ekim 2019 tarihinde son bulmuş ve yenilenmemiştir. Buna rağmen 24 Ekim 2019 tarihinde maden sahasında ağaç kesimlerine devam ettikleri görülmüştür.

Anayasanın 56. Maddesi'ne dayanarak, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımızı savunuyor ve Kazdağları'mızda yapılan tüm katliamların takipçisi olacağımızı tekrar dile getiriyoruz. Yetkililerden Alamos Gold'un ve Doğu Biga Madencilik'in hukuksuz olarak gerçekleştirdiği ağaç kesimlerine son verilmesini ve haklarında yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz."

DAHA FAZLA