Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili tahliye edilen 4 yönetici yeniden tutuklandı

Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili tahliye edilen 4 yönetici yeniden tutuklandı

Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili olarak tahliye edilen 4 yurt yöneticisi hakkında tutuklama kararı verildi.

Aladağ'da Süleymancılar tarikatına ait bir yurtta 11'i çocuk, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 20'den fazla yaralının bulunduğu yangınla ilgili olarak tutuklu bulunan 7 kişiden 4'ü yapılan itiraz doğrultusunda tahliye edilmişti.

Bilirkişi raporunda tutuklu bulunan yurt müdürü Cumali Genç ve yardımcısı Mahmut Deniz ile İsmail Uğur asli kusurlu olarak görülürken, tahliye edilen Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’nin yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş ve Mahir Kılınç'ın tali kusurlu olduğu belirtiliyordu.

Tahliyelerin yaşanmasının ardından Sosyal Haklar Derneği’nden (SHD) ve Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonundan avukatlar karara itiraz etmişti.

SHD: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

SHD’den kararla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle dendi:

“29 Kasım 2016 tarihinde yaşanan yurt katliamının ilk gününden beri ailelerin yanında olduk, acılarını paylaştık.Köylere giderek ailelerin yaşadıkları sorunları yerinde gözlemledik, dertlerini dinledik. Gözlemlerimizi raporlaştırarak, ailelerin tarikat yurduna nasıl mahkum edildiklerini kamuoyu ile paylaştık. Aileler sorumluların hesap vermesi için davalarında ısrarcı olacaklarını belirtiyorlar ve sorumluların hakettikleri cezayı almasını istiyorlar. Sosyal Haklar Derneği olarak 11 çocuğumuzun ve görevlinin yaşamını yitirdiği yurt katliamında tüm sorumluların adalet karşısında hesap vermesi için ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz, davanın takipçisiyiz."