Aladağ’da ‘Daha Güzel Yarınlar’ Hibesi Almışlar

Aladağ’da ‘Daha Güzel Yarınlar’ Hibesi Almışlar

12 kişinin yanarak öldüğü Aladağ’daki yurdun sahibi olan derneğin ‘Daha Güzel Yarınlar’ projesiyle valilikten hibe aldığı ortaya çıktı. Avukat Atalay, yapılanın yoksulluk istismarı olduğunu söyledi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait olan ve 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınına ilişkin davanın görüldüğü Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği karar defterleri girdi. Bu defterlere göre Süleymancılar tarikatına bağlı kişilerin kurduğu dernek, 2013’te ‘Daha Güzel Yarınlar’ adlı projeyle Adana Valiliği’ne başvurarak, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki hibelerden yararlanmak istemiş. Dernek 2014 yılında da hibe almış.

Projenin okul uygulamalarında, kamuda çalışan dört öğretmen görev yapmış. Bu dört kişiden ikisinin, can veren çocukların okuduğu Sinanpaşa Ortaokulu Müdürü Mücahit Aydın ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürü Yunus Demircioğlu olduğu anlaşıldı. Çocuklarını yitiren veliler, Aydın ve Demircioğlu tarafından yurda yönlendirildiklerini söylemişti. Buna göre Demircioğlu, yurdu gezdirerek aileleri çocukların burada kalması için ikna etmiş. Facia gecesi yurtta bulunanlardan biri de Yunus Demircioğlu’nun eşi Neslihan Demircioğlu’ydu. Yangında yaralanan Neslihan Demircioğlu’nun yurtta ‘hocalık’ yaptığı iddia edilmişti.

‘YOKSULLUK İSTİSMARI’

Sosyal Haklar Derneği’nden avukat Can Atalay, “Aydın ve Demircioğlu, ailelerin çocuklarını yurda göndermeleri için telkinde bulunmuştu. Demircioğlu, aileleri bizzat gezdirmişti. Bu da en azından görevi kötüye kullanma suçunu göstermektedir. Hem gelir kazanıyorsun, hem de ailelerin yoksulluğunu istismar ederek yurda gitmeye mecbur bırakıyorsun” dedi.