Aladağ yangınında hayatını kaybedenlerin aileleri adalet istiyor

Aladağ yangınında hayatını kaybedenlerin aileleri adalet istiyor

Adana'nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait kaçak yurtta 5 yıl önce çıkan yangında yaşamını yitiren 11 kız çocuğu için Sosyal Haklar Derneği ve aileler yurdun önüne yürüyerek bir basın açıklaması yaptı.

Adana’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar tarikatına ait kaçak yurtta 5 yıl önce çıkan yangında hayatını kaybeden 11 kız çocuğu için Sosyal Haklar Derneği ve aileler yurdun önüne yürüyerek bir basın açıklaması yaptı.

'SORUMLULUĞU OLAN HERKES YARGILANMALI'

Sendik.org'un haberine göre Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur, katliamın faillerinin yargılananlardan çok daha geniş bir kesimden oluştuğunu şu sözlerle ifade etti:

İçeri girenler salıverildi ama şunu söylemek gerek. En üst düzeyden en alt düzeye kadar kamu bürokrasisi, bakanlar, buna yol verenler,köylerde eğitim imkanı sağlamayanlar,okulları atıl bırakanlar, oraya bir sağlık ocağı bile yapmayanlar, sonrasında bu insanları bu yurtlara zorla, tehditlerle yönlendirenler bir silsile olarak hesap vermedikçe bu dava bitmez. Devri sabık diyorlar ya. Her devrin sabıkalısı bellidir. Mutlaka hesabı sorulacaktır.

Dernek avukatı Can Atalay ise insanları bu yurtlara mahkum edenlerin de katliamda sorumlu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu çocukların adı Türkiye’nin geleceğine yazılı. Ne Fethullahçısı ne Süleymancısı, eğitim devletin görevidir ve haktır. Kimsenin yoksulluğunu istismar ettirmeyeceksiniz. Bu işin de bu katillerin de peşini bırakmayacağız.

'BİZ BU AFFI İSTEMİYORUZ'

Katliamda çocuklarını yitirmiş aileler de söz aldı. Ailelerin gündeminde ceza almış faillerin çıkan aflarla serbest bırakılması vardı. Ailelerden Mehmet Ali Baş Adalet Bakanı’na seslenerek şunları söyledi:

 

Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Bu nasıl adalet? Her yattığımda, kalktığımda ciğerim yanıyor. Ben sofrada çocuğumu bekliyorum. Biz bu affı istemiyoruz. Bana araba çarpsa, bacağım kopsa onu affederim ama benim ciğerim kopunca bu affı istemem.

'ÇOCUKLARIMIZI KORUYAMAYAN MİLLETVEKİLLERİ ORTALIKTA NİYE DOLAŞIYOR?'

Aladağ yurt yangınında hayatını kaybeden Cennet Karataş’ın babası Mehmet Karataş ise şöyle dedi:

Vatandaş bunları niye seçiyor? Vatandaşın haklarını koruması için seçiyor. Ölen çocuklarımızın haklarını koruyamayan milletvekilleri ortalıkta niye dolaşıyor? Bu affı neden çıkarttılar? Bir tane mafya için böyle bir af çıkar mı? Bizim davamız böyle. Bizim gibi niceleri var. Böyle olmamalı. Böyle yönetiliyoruz biz. Adaletmiş. Adalet Bakanı bizimle görüşmüyor.