'Akşener'in partisi engellenebilir' iddiası

'Akşener'in partisi engellenebilir' iddiası

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, yarın resmi olarak duyurulması beklenen Meral Akşener'in partisinin engellenebileceğini iddia etti.

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, sosyal medyada paylaştığı partinin engellenmesine yönelik mesajdan sonra Hürriyet'ten Aysel Alp'e konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre Okutan, geçmiş dönemde İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığını hatırlatarak "Yeni partinin kuruluşunda sıkıntı çıkmasın, diye dün İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Genel Sekreteri ile görüştüm" dedi. Okutan, kuruluş başvurularının 10 ay önce yayınlandığı ifade edilen bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görüşüne göre inceleceği bilgisini aktardı ve şöyle devam etti:

Ancak o görüşün ne olduğunu, içeriğini görmedik. Böyle bir şey Siyasi Partiler Yasasına aykırı. Yasanın sekizinci maddesi çok açık. 'siyasi partiler bildiri ve belgelerin, İçişleri Bakanlığına verilmesiyle tüzelkişilik kazanırlar' diyor. Dolayısıyla bizim yarın İçişleri Bakanlığına partimize ilişkin belgeleri vermemizle birlikte genel merkezimize tabelamzı asabilmeliyiz. Başsavcılık görüşüne göre inceleme nereden çıktı anlamış değiliz.”

BİR BAŞSAVCININ GÖRÜŞÜ İLE KURULUŞ ENGELLENEBİLİR Mİ?

Yarın partinin kuruluşunun engellenmemesi için bugün yeniden İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri ve Müsteşarı ile görüşeceğini açıklayan Okutan, “Biz bu sürecin demokrasiye uygun bir şekilde, suhuletle tamamlanmasını istiyoruz. Türk siyasetine yeni bir parti katılıyor. Yasaya, anayasaya aykırı, zorlamalarla niye engellensin ki? Bir başsavcının görüşüyle parti kuruluşu engellenebilir mi? İçişleri Bakanımız ile de görüşmek istiyoruz” dedi.