Akşener'in evinin önünde basın açıklaması

Akşener'in evinin önünde basın açıklaması

Devlet Bahçeli'nin 'Sonuçlarına katlanırsın' sözleri sonrası bir grup MHP'li Akşener'in evinin önünde toplandı, sabah saatlerinde İYİ Parti Genel Merkezi'nin olduğu yol trafiğe kapatıldı. Akşener'in Beylerbeyi'ndeki evinin önünde basın açıklaması yapıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in karşılıklı açıklamaları sonrası İYİ Parti Genel Merkezi’ne önündeki polisiye önlemler artırıldı. İYİ Parti’nin Ankara Mustafa Kemal Mahallesi, 2120’inci caddede bulunan genel merkez binasının önü polis tarafından çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Bahçeli’nin, “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!” açıklamasına, aynı şekilde Twitter üzerinden yanıt veren Akşener, “Demirden korksak trene binmezdik” diyerek İYİ Parti Genel Merkezi’nin adresini paylaşmıştı.

Dün gece yarısı Akşener’in İstanbul Beylerbeyi’ndeki evinin önüne giderek slogan atan bir grup MHP’liye o sırada evde bulunan Akşener ile eşi sözlü olarak tepki göstermişti.

Yaşananlar üzerine İYİ Parti Başkanlık Divanı İstanbul’a gitti.

Başkanlık Divanı ve milletvekilleri bugün saat 11.30’da Akşener’in, İstanbul Beylerbeyi’ndeki evinin önünde basın toplantısı yapacak. 

AKŞENER'İN EVİNİN ÖNÜNDE AÇIKLAMA

İYİ Parti üyeleri, Akşener'in evinin önünde basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan Genel Sekreter Mustafa Cihan Paçacı, "Meşru siyaset zeminin terk etmeyeceğiz. Sözü ayağa düşürmeyeceğiz. Tehdit ve üslupsuzluk siyaseti sokak seviyesine düşürmemelidir" ifadelerini kullandı.

Paçacı'nın açıklamaları şöyle:

"Söyleyecek sözü, savunacak kozu kalmayan Bahçeli tehditler savurmuştur. Türk siyasi tarihinde bir eşiği geçmiş bulunuyoruz.

Bir kadının kapısına gece vakti adam yollamak, mafyaların raconunda bile yoktur.

Türkiye’nin Erdoğan ve Bahçeli tarafından bir krize sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.

İYİ Parti olarak milletimizin git dediği yere kadar gideceğiz. Partimize kurulan kumpasa düşmeyeceğiz. Sözü ayağa düşürmeyeceğiz.

Türkiye 8 şehit verdiği gün, teröristleri izleyenleri, bomba döşeyenleri konuşmalıdır.

Siyaset bir gece vakti genel başkanın evinin önüne, ana kuzularını göndermek değildir.

 Memleket için kavga vermiş bir kadronun kurucu iradesi İYİ Parti’yi milletine hediye etmiştir. Milletimizin karşı karşıya olduğu sıkıntıların siyasi iradeden kaynaklı olduğunu biliyoruz. Siyaset genel başkanların evinin önünde yapılacaksa bu en son Akşener’in evidir."