Akşener'den 'CHP ile ittifak' açıklaması

Akşener'den 'CHP ile ittifak' açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2019 seçimlerine ilişkin açıklamasında, "Demokrat Parti gibi, Saadet Partisi gibi partilerle bir ittifak yapmayı arzu ederim. 'CHP ile bir ittifak yapar mısınız?' derseniz, hayır" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yayın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

'CHP İLE İTTİFAK YAPMAYIZ'

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak düşünceniz var mı?" sorusunu yanıtlayan Akşener, ittifak yapmayı düşünmediklerini belirterek şunları söyledi:

Şahsi hayalim şu; Demokrat Parti gibi, Saadet Partisi gibi partilerle bir ittifak yapmayı arzu ederim. 'CHP ile bir ittifak yapar mısınız?' derseniz, hayır. Çünkü cumhurbaşkanlığına bütün siyasi partilerin aday çıkarması gerekir. İyi Parti, iddialı bir partidir. CHP ile ittifak yaptığınızda o zaman sizin oyunuz ortadan kalkar, belli olmaz. O nedenle bu manada, buna AK Parti dahil olmak üzere kesinlikle bir ittifak arayışımız olmaz.

'İKİNCİ TURDA CHP'NİN ADAYINI DESTEKLEYEBİLİRİZ'

Akşener, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalması durumunda CHP'nin adayını destekler misiniz?" sorusuna ise, "CHP'nin adayı kaldığı zaman, CHP'nin adayını destekleyebiliriz" şeklinde yanıt verdi.