Akşener: Yetkileri gasp edilse de meclis meclistir

Akşener: Yetkileri gasp edilse de meclis meclistir

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis’te düzenlediği ilk grup toplantısında Meclis’in tören alanına dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini kaydederek, “Yetkileri gasp edilmiş olsa da meclis meclistir” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis’te düzenlediği ilk grup toplantısında Meclis’in tören alanına dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini kaydederek, “Yetkileri gasp edilmiş olsa da meclis meclistir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki ilk grup toplantısında konuşuyor.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

‘İYİ PARTİ MECLİS’İN MÜSAMERE SAHNESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE İZİN VERMEYECEK’

"Gazi Meclisimizde başarılarla dolu bir yasama yılı geçireceğimize inanıyorum. Kayı'dan İYİ'ye artık milletin meclisindeyiz. Burada cesurların sesini asla kısamayacaklar. Yetkileri gasp edilmiş olsa da bu Meclis hala gazi Meclis'tir. Milletimizin emin olmasını isterim ki, İYİ Parti Meclis'in müsamere sahnesine dönüşmesine izin vermeyecek. İYİ Parti Meclis'in sadece Ekim aylarında karşılama mangası gibi çalıştırılmasına asla rıza göstermeyecek. Grubumuz Meclis'in en çalışkan grubu olacak. İYİ Parti Grubu aynı zamanda turnusol kağıdı olacak.”

‘AKP VE MHP ARTIK KÖLE-SAHİP İLİŞKİSİNDEDİR’

Seçimden sonra FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdik; AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Bunlar artık birbirine mecburdur. Köle-sahip ilişkisidir.”

‘UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINI, HIRSIZLARI AFFEDELİM DİYORLAR’

Türkiye'yi uçuruma sürükleyen bu ikili, af tasarıyla gündemi meşgul ediyor. Uyuşturucu kaçakçılarını, hırsızları, ihale fesatçılarını affedelim diyorlar. Mafya bozuntularını, milliyetçi geçinen parti Türklüğe hakareti de af kapsamına almış. Tekeden süt çıkmaz diye anlatıyordu ya, bilinsin ki saray yancısından da milliyetçi olmaz.”

‘FETÖ’NÜN KODAMANLARINA AF GETİRİRSENİZ DÜNYAYI DAR EDERİZ’

“Bu af hikayesini getirir de FETÖ'nün kodamanlarının salıverilmesine bağlarsanız dünyayı dar ederiz. Biz bu oyunu bozmaya geldik.”

‘BU İKİLİ ÜLKENİN BEKASI İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKEDİR’

“Beka beka diye oy toplayan bu ikili, ülkemizin bekası için en büyük tehlikedir. Sorumsuzlukları, savurganlıkları ve iş bilmezlikleriyle Türk ekonomisinin hali ortada. Bunu biliyorlardı ki baskın seçime gittiler. Ne hırsmış arkadaş. Ülke, millet darda bunlar iktidar hırsında. Ekonomik savaş açtılar diyorlar. Hepsinin dilinde aynı söz vardı; kriz yok, ABD saldırıyor. Bu millet tarihinde kimseye bu kadar kredi açmadı, oturun kıymetini bilin. Tayyip Erdoğan dedi ki, ekonomimizdeki tablonun ABD ile ilgisi yok. Çok açık ve net söylüyorum bu ikinci bir kozmik dava vakasıdır.”