Akşener topu delegelere attı

Akşener topu delegelere attı

Olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanan İYİ Parti'de Akşener'e yönelik soru işaretleri sürerken, Akşener konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı toplantısından önce,  son süreçteki parti içi tartışmalara dair açıklama yaptı.

12 Ağustos'ta olağanüstü kurultaya gidileceğini ve kurultay sonrasında da İYİ Parti'nin yerel seçimlerden güçlü bir sonuç almaya odaklanacağını açıklayan Akşener, kurultayda genel başkanlık için aday olup olmayacağı yönünde ise, İYİ Parti'de demokratik süreçlerin işlediğini, olağanüstü kurultayda delegelerin sözünün geçerli olacağını belirtti.

Partinin başarısının çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini belirten Akşener, İYİ Parti'nin bir yıl önce kurulduğunu, daha 6 aylıkken seçimlere girdiğini ve 5 milyon oy aldığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti'nin 24 Haziran'da ne kadar başarılı olup olmadığına ilişkin tartışmalar büyüyünce 22 Temmuz'da olağanüstü kurultay kararı alan Genel Başkan Meral Akşener, yeniden genel başkanlığa aday olmayacağı çıkışında da bulununca Ankara'da siyasi kulislerde "Akşener siyaseti bırakıyor mu, yoksa kapris mi yapıyor" soruları sorulmaya başlanmıştı. 

Akşener'i genel başkanlık için adaylığa ikna için adeta seferberlik başlayan İYİ Partililer, "Yüzünü bize dön" sloganıyla Akşener'in evinin önünde nöbet tutmuşlardı. Parti üst yönetimi, Akşener'i ikna sürecinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğinde ısrar ederken "Akşener İYİ Parti'yle özdeşleşti" diyor.

24 Haziran seçimlerinde Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olarak yüzde 7,29 oy almıştı. Ekim 2017'de kurulan ve parlamento seçimlerine CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'yle birlikte oluşturulan Millet İttifakı'yla giren İYİ Parti de yüzde 9,96 oy oranı almıştı. İYİ Parti, TBMM'de 43 milletvekiliyle temsil ediliyor