Akşener partisine böyle not verdi: Köprünün başını tuttuk

Akşener partisine böyle not verdi: Köprünün başını tuttuk

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapıyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimleri sonrasında düzenlenen ilk Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sonuçları bir kazanım olarak değerlendirdi. Akşener, partisinin aldığı ortak karar doğrultusunda genel başkanlık görevine devam edeceğini açıkladı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Tabloyu değerlendirerek yol haritası çizmelerini talep etim. Bu değerlendirme sonucunda partimizin en yetkili organı olan GİK kararı, alınan bu sonucun milletimizin geleceğine olan büyük bir kazanım olduğu yönündedir.

Genel İdare Kurulumuz ülke siyasetin merkezine yerleşmiş İYİ Parti'nin benim genel başkanlığımda yola devamının arkasında olduklarını belirtmişlerdir. Kendilerine huzurlarınızda bu güvenleri için teşekkür ederim.”

'SAYISIZ ENGEL VE TEHDİTLE KARŞILAŞTIK'

“Ben ve dava arkadaşlarım partinin kuruluş süreci ve sonrasında kararlılığımızdan bir an bile vazgeçmedik. İktidar tarafından tüm araçlar kullanılarak sayısız engeller, tehditler ve iftiralarla karşılaştık. Bir adım bile geriye çekilmedik. Daha 7. ayımızdayken siyasetin 2'li yapısı arasına sıkışmış, milleti umutsuz bırakmış Türkiye'nin siyasal iklimini değiştirdik. Çok adaylı seçimin önünü açarak demokrasiye nefes aldırdık.

Bugün daha güçlüyüz, artık TBMM'de vekillerimiz var. Grubumuzla birlikte daha görünür bir mücadele vermekte kararlıyız. Kimse unutmasın ki İYİ Parti siyasetin yokluğunu hissettiği merkez sağ eksikliğini giderdik.”

'MUHARREM İNCE'YE KATILMIYORUM'

 “İYİ Parti ve kadroları siyasetimizin orta noktasında yerini aldı. Giderek artan bir şekilde Türk siyasetinde inisiyatif alacaktır. İtibarlı yürüyüşümüze daha yeni başlıyoruz. Ortaya koyduğumuz tüm tespitler konusunda haklı çıktığımızdan ve çıkacağımızdan eminiz. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum.”

Muharrem İnce'nin 'Muhalefet partilerinin beklediğinden az oy aldığı' şeklindeki sözleri sorulan Akşener şöyle yanıt verdi:

“Sayın İnce, CHP sistemi içinde bakıldığı zaman 100 yıllık bir CHP, yüzde 22 oy aldı. 50 yıllık bir MHP yüzde 11 oy aldı. AKP bütün devlet güçleriyle, bütün imkanlarıyla ve kasalarında saydığı bu siyasi partilerin ciddi paralarla seçim kampanyası yaptılar, o da yüzde 41 aldı. Kürt siyasi hareketinin temsilcisi HDP yüzde 11 aldı. Devletten bir kuruş almadan 8 aylık bir İYİ Parti de yüzde 10 oy aldı. Sayın İnce'nin bu sözlerine katılmıyorum.”

ALBAYRAK'TAN 1 MİLYONLUK TAZMİNAT DAVASI

“Anadolu Ajansı'na, sayın Albayrak'ın talimat verdiği duyumu sadece bir soru olarak sordum. O gece herhangi bir açıklamamız olmadı. Tweet atmadık. Dolayısıyla o bir soruydu, soru karşılığı da 1 milyon liralık tazminat davası açıldı. Yargıda göreceğiz.”

‘NEDEN YSK ÖNÜNE GİTMEDİM?’

Seçim gecesi neden YSK önüne gitmediğine ilişkin de açıklama yapan Akşener şunları söyledi: “Sayın İnce ve CHP temsilcileri Erdoğan'ın kazandığını ifade ettiler. Herhangi bir gerilime sebebiyet verilecek bir hadisenin olmadığını söylediler, dolayısıyla yapmadım. Arkadaşlarımızla beraber seçim sonucunu izledik.”

TEHDİT İDDİASI

Akşener, “Tehdit aldınız mı?” sorusuna “Hayır. Ben o gece partimde 01.30'a kadar seçim sonuçlarını takip ettim arkadaşlarımla beraber. Başkanlık divanı üyeleri buradaydı. Ne bir telefon aldım, ne bir ziyaretçi oldu…Zaten öyle bir şeyi aklından geçirecek bir şey yoktur. Geçmişim, bugünümün teminatıdır” yanıtını verdi.

DEMİREL'İN SÖZÜYLE PARTİSİNE NOT VERDİ

Akşener açıklamasının sonunda, seçimlere ilişkin İYİ Parti'nin aldığı sonucunu Süleyman Demirel'in sözleriyle şöyle tanımadı: "Biz bir köprünün başını tuttuk."