Akşener istifa etti iddiası

Akşener istifa etti iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa iddialarına dair açıklama yapması beklenirken Akşener kurultayda aday olmayacağını duyurdu.

İYİ Parti’nin siyasal yapılandırma için 20-22 Temmuz tarihleri arasında Afyonkarahisar Sandıklı’da düzenlediği kampın son gününde yapılan çalıştayın kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı.

Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener’in izlediği siyaseti eleştirdi.

Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, “İstifa ediyorum” dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener ikna edildi.

"OSMAN ERTÜRK'ÜN BURNU KIRILDI"

Odatv’nin haberine göre, İYİ Parti Çalıştayı sırasında İYİ Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Kurucusu ve partinin eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in karıştığı bir kavga çıktı. Kavgada İYİ Parti eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in burnu kırıldığı öğrenildi.

"AKŞENER İKNA EDİLDİ"

Gazeteci Çağlar Cilara sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla “Akşener istifa etti, bu haber doğru” dedi.  

Çağlar Cilara’nın yazdıklarının tamamı şöyle:  “Akşener istifa etti, bu haber doğru,istifadan vazgeçirildiği, ikna edildiği de söyleniyor. Bu haberi durduk yere ortaya atmadım, Afyon kampında kriz var.

Odatv’ye bilgi veren İYİ Parti kaynakları ise Akşener’in ikna edildiğini ve salona geri dönmesinin beklendiğini söyledi.

Meral Akşener Afyon kampında tartışmalar üzerine istifa ederek salonu terketti. Hatta arabasına kadar gitti ancak yüzlerce partili Akşener'in arabasının önünü kesti. Mehmet Aslan arabasının önüne atladı ve ayağı bile ezildi. Daha sonra ikna edildi ve kongre kararı alındı."

 

İstifa iddialarına dair açıklama yapması beklenen Meral Akşener,twitter hesabından kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Akşener "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.