Akşener, Erdoğan'ın 19 Mayıs davetine katılmayacak: 'Devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz'

Akşener, Erdoğan'ın 19 Mayıs davetine katılmayacak: 'Devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz'

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, Erdoğan'ın 19 Mayıs davetine katılmayacağı öğrenildi. Açıklamada, "Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919’da atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Samsun’da gerçekleştirilecek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine davet edilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu davete katılmayacağı açıklandı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından yapılan açıklamada, Akşener’in 19 Mayıs’da Samsun’da olacağı ve partisinin Genel İdare Kurulu toplantısına katılacağı ancak Cumhurbaşkanlığı davetine gitmeyeceği belirtildi.

‘DEVLET CİDDİYETİYLE BAĞDAŞMIYOR’

Paçacı’nın açıklamasında, “Samsun’da, bu muhteşem günün yıldönümünde bir ‘Devlet Programı’ düzenlendiği bilgisi üç gün kala tarafımıza iletilmiş ve sayın Genel Başkanımız da bu törenlere davet edilmiştir. Ancak, belirtmek isteriz ki, 100. Yıl gibi önemli bir programın, 19 Mayıs’a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919’da atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir” denildi. 

BAHÇELİ'DE SAMSUN'DAKİ TÖRENE KATILMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı tarafından Samsun’da gerçekleştirilecek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Saray İttifakı ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılmayacağı öğrenildi. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı tarafından kendisine Samsun'daki etkinlikler için yapılan daveti reddetti ve 19 Mayıs'ta Ankara’da düzenlenecek törenlere katılacağı belirtildi.