Akşener: Covid-19 nedeniyle İstanbul'da 9 bin 872 kişi hayatını kaybetti

Akşener: Covid-19 nedeniyle İstanbul'da 9 bin 872 kişi hayatını kaybetti

Konuşmasında gündemdeki konulara değinen Akşener’in Covid-19 salgınıyla ilgili İstanbul’a dair paylaştığı sayılar dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sadece İstanbul’da 14 Kasım tarihine kadar 9 bin 872 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Akşener, en az 14 günlük karantina çağrısı yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yapılması gereken partisinin grup toplantısını bir gün gecikmeyle gerçekleştirdi. Konuşmasında gündemdeki konulara değinen Akşener’in yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili İstanbul’a dair paylaştığı sayılar dikkat çekti.

Akşener’in açıklamasından satır başları şöyle:

- “İBB’nin rakamlarına göre, 14 Kasım tarihine kadar sadece İstanbul’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 872. Bu işte bir gariplik var. Çünkü şeffaflık yok.”

- “Sayın Koca’nın da artık bir karar vermesi gerekiyor. Gerçekleri milletimize anlatması gerekiyor. Bu en doğal hakkımız. Siyasi hesaplarınız, vatandaşımızın canından önemli değil.”

- “Pandemi kontrolden çıkmış görünüyor. Özellikle İstanbul’daki tablo tam bir felaket.”

- “Hiç vakit kaybetmeden 14 günlük, 21'i daha uygundur da, ekonomi nedeniyle 14 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edin.”

 ‘SAYIN ERDOĞAN, HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ?’

- "Sayın Erdoğan hiç mi utanmıyorsunuz? Nitekim yönetemiyorlar. Çok değil 3-5 ay geri gidip yapılan hatalara birlikte bakalım. Hesapsız kredinin uyuşturucu etkisiyle eski bakan ekonomide v tipi toparlanma var diye övünmeye başladı. Parası olan altına koştu, cari açı karttı. Yurt dışından altın alabilmek için dolara talep arttı. Rezervler bitip dolar yine artmaya başlayınca rekabetçi kur deyip beceriksizliklerini örtmeye çalıştı. Yeni program açıkladılar, ellerinde patladı. Şakacı damat bakan dolara ben bakmıyorum demekte, bir gazeteciye maaşını dolarla mı alıyorsun demekte buldu. Çok şakacıydı, özleyeceğiz şakalarını! Dolar aldı başını gitti bütün günahı eli kolu bağlı merkez bankası başkanına kestiler. Sayın Erdoğan daha önce bir Merkez Banaksı başkanının görevini dinlemediği için bunu da dinlediği için görevden aldı bürokratlara sesleniyorum, Erdoğan'ın sözünü dinlese de gidiyorsunuz dinlemeseniz de gidiyorsunuz. İki yıl içinde cumhuriyet tarihi oyunca borç stogu biriktiren damat bakan istifa edip gitmek zorunda kaldı. Sayın Erdoğan 'hastalanan' damadını hasta olduğu için affetti. Sonra Erdoğan faiz artırımına yeşil ışık yaktı. Piyasalar Sayın Erdoğan ve ekibini dize getirdi, bileğini büktü."