Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı: Valilik olayı, Bakan Selçuk da Valiliği yalanladı

Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı: Valilik olayı, Bakan Selçuk da Valiliği yalanladı

Aksaray'da bir ilkokulun velileri, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etmek üzere yaptıkları eylemde otizmli çocukları yuhaladı.

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu velileri, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı.

'MÜDÜR, YUHALAYAN VELİLERİ DESTEKLEDİ'

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edildi. Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü.

'BU NASIL BİR KANDIRMACA?' 

Otizmli bir öğrencinin velisi ise isyan etti. Veli, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Türkiye Otizm Meclisi ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

MEB SORUŞTURMA BAŞLATTI

Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanması olayına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma başlattığı öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Aksaray Valiliği, "otizmli çocukların yuhalandığı" iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, konuya ilişkin incelemenin başlatıldığı kaydedildi. Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, ''Aksaray merkez Mehmetçik İlkokul'unda 32 derslik mevcut olup, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci öğrenim görmektedir.  Özel eğitim öğrencileri burada 5 yıldır eğitimlerine devam etmektedirler. Bazı medya organlarında yayınlanan 'Aksaray'da otizmli çocuklar yuhalandı' haberi gerçeği yansıtmamakta olup, çocuklar okullarında normal eğitim öğretimlerine devam etmektedirler.  2020 yılı yatırım programında 12 derslikli bir özel eğitim okulu planlanmış olup konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.''

BAKAN SELÇUK VALİLİĞİ YALANLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, otizmli öğrencilerin yuhalanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Otizmli çocuklarımız ve ailelerini inciten hadise; ne eğitim sistemimizle ne de toplumsal değerlerimizle örtüşmektedir. Engelli çocuklarımıza ve ailelerine yönelik yürüttüğümüz her çalışmada hassasiyet gösterirken; böylesi bir münferit olayın yaşanmış olması kabul edilemez" dedi.

DAHA FAZLA