Akrabaları tarafından tehdit edilen Gülistan Şaylemez, kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından öldürüldü!

Akrabaları tarafından tehdit edilen Gülistan Şaylemez, kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından öldürüldü!

Yaşadığı Almanya’dan Türkiye’ye yeni bir yaşam kurmak için gelen Gülistan Şaylemez, kendisini ziyarete gelen erkek kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından sokak ortasında katledildi.

İzel Sezer - @izelsezer

Diyarbakır'da, dün akşam sokak ortasında öldürülen 34 yaşındaki Gülistan Şaylemez'in, Almanya’dan iki gün önce geldiği öğrenilen 28 yaşındaki kardeşi Abdullah Şaylemez tarafından vurulduğu ortaya çıktı.

Şaylemez'in İleri'ye konuşan yakın arkadaşından edinilen bilgiye göre, 12 yaşındayken kuzeniyle zorla evlendirilen, en büyüğü 17 yaşında ve en küçüğü 3 yaşında olmak üzere 4 çocuğu olan Gülistan Şaylemez, yaşadığı Almanya’dan birkaç ay önce Türkiye’ye gelmişti. Burada bir yaşam kurmak ve ardından çocuklarının velayetini almak isteyen Şaylemez, sık sık babası ve abisi tarafından tehditlere maruz kaldı.

Babası Abdülvehap Şaylemez’in ve abisinin aksine, kardeşi Abdullah Şaylemez’in kendisine zarar vermeyeceğini düşünen Gülistan, iki gün önce Almanya’dan Türkiye’ye gelen kardeşinin görüşme talebini kabul etti. Gülistan Şaylemez, kardeşine yerini söylemesinin ardından dün akşam Diyarbakır Adliyesi’nin karşısındaki Lise 4. sokakta, kaldırımda yürüdüğü esnada sırtından 5 el ateş edilerek vuruldu.

KARDEŞİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Gülistan, kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan da olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyanların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, Gülistan Şaylemez'in hayatını kaybettiği belirlendi. 

Toplanan delillerin ardından Gülistan’ı, kardeşi Abdullah Şaylemez’in öldürdüğü ortaya çıktı. Katil zanlısı, cinayetten 3 saat sonra yakalandı.

ŞİKAYETTE BULUNDUĞU ÖĞRENİLDİ

Diyarbakır Adliyesi'nin karşındaki Lise 4'üncü Sokak'ta öldürülen Gülistan'ın, 10 gün önce babası Abdülvehap Şaylemez ve akrabası A.S.'den şikayetçi olmak için Bağlar Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Aile İçi Şiddet Birimi'ne başvurduğu öğrenildi. Gülistan'ın 14 Şubat'ta ise Abdülvehap Şaylemez ve akrabası A.S. hakkında Sur Emniyet Müdürlüğü'nde şikayetiyle ilgili ek ifade verdiği belirlendi.

DAHA FAZLA