AKP'ye geçen belediyeden AKP'li avukata ihale

AKP'ye geçen belediyeden AKP'li avukata ihale

Yalova Belediyesi'nin ihalesini AKP'li Burhanettin Sevencan aldı.

CHP'den AKP'ye geçen Yalova Belediyesi'nin hukuki danışmanlık alma gerekçesiyle düzenlediği ihaleyi, AKP'nin avukatlarından Burhanettin Sevencan aldı. Sevencan’a 402 bin TL ödendiği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı kararı ile Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Vefa Salman'ın "zimmet soruşturması" nedeniyle görevden alındığı ve AKP'li meclis üyesli Mustata Tutuk'un yönetimine geçen Yalova Belediye, 10 Ocak'ta ihale düzenledi.

BİR KİŞİDEN TEKLİF ALINDI

Hukuki danışmanlık hizmet alma gerekçesiyle belediyeye bağlı Hukuk İşleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ihalenin yöntemi, "ihaleleri istenilene verme aracı olarak kullanıldığı" gerekçesiyle tartışılan pazarlık yöntemi oldu.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre yalnızca bir kişiden teklif alınması itibarıyla rekabet ortamının sağlanmadığı ihalenin sözleşmesi, 24 Ocak’ta imzalandı.

402 BİN TL ÖDEME

Hizmetin süresi bir yıl olarak belirlenirken, danışmanlık alınacak kişinin ise "AKP'nin avukatlarından" Burhanettin Sevencan olduğu bildirildi. Sevencan'a danışmanlık için 402 bin TL'lik ödeme yapıldı.