AKP'nin YSK temsilcisinden ara karar öncesi açıklama

AKP'nin YSK temsilcisinden ara karar öncesi açıklama

AKP'nin, kaybettiği İstanbul seçimlerine yönelik itirazları sürüyor. YSK'nın konuya ilişkin ara kararından önce partinin YSK temsilcisi Özel tarafından bir açıklama yapıldı.


YSK’dan itirazlara ilişkin beklenen ara karar öncesi AKP’den yeni bir açıklama geldi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’daki büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerine yönelik itirazlara ilişkin ara kararı öncesi konuşan AKP YSK temsilcisi Recep Özel, sürece ilişkin “Ara karar araştırmaları geldikten sonra dosyanın kapağı açılıp içindeki bilgilere, belgelere incelememiz olacak. Kurul üyelerinin incelemesi olduktan sonra nihayetinde müzakere olacak ve karar verilecek” dedi.

AKP’li Özel, İstanbul seçimlerine yapılan olağanüstü itiraz sürecine dair verilen ara karar gereği ilçe seçim kurullarına verilen sürenin bugün saat 17.00’de bittiğini açıkladı.

İkinci ara karar gereği verilen sürenin de yarın biteceğini söyleyen Özel, “Ama ilçe seçim kurullarında araştırmaların bitmediği ve devam ettiği belirtiliyor. Bu süre kesin bir süre olmamakla birlikte, kısa zamanda yapılması amacıyla ortaya konulmuş bir süre sınırlamasıydı. YSK, gelecek cevapların tamamını beklemek durumunda olacak” dedi.

‘ARAŞTIRMALARIN BİTMESİNİ BEKLİYORUZ’

İlçe seçim kurullarının bir an önce araştırmalarını tamamlamasını beklediklerini ifade eden Özel, “İstanbul’da 39 ilçe seçim kurullarında bütün ara kararların gereğinin yerine getirilmesi beklenecek. Ara karar araştırmaları geldikten sonra dosyanın kapağı açılıp içindeki bilgilere, belgelere incelememiz olacak. Kurul üyelerinin incelemesi olduktan sonra nihayetinde müzakere olacak ve karar verilecek” diye konuştu.