AKP'nin yasa teklifi: 'Patronların 13 milyarlık SGK borcu işsizlik fonundan ödensin'

AKP'nin yasa teklifi: 'Patronların 13 milyarlık SGK borcu işsizlik fonundan ödensin'

AKP'li milletvekillerinin önerdiği yasa teklifine göre koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma ve nakit destekli ücretsiz izin uygulanan işyerleri en az 3 ay süreyle SGK primi ödemeyecek, bu primler İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacak.

AKP'li milletvekilleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde kısa çalışma ödeneği alan ya da nakit destekli ücretsiz izin uygulanan işyerlerinin işveren ve işçi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin önümüzdeki 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonu tarafından ödenmesi için yasa teklifi sundu.

Sözcü'nün haberine göre teklif yasalaşırsa önümüzdeki 3 ayda SGK'ya patronların ödemeleri gereken toplam 12 milyar 990 milyon liralık prim, işsiz kalanların lehine kullanılması gereken İşsizlik Fonu tarafından ödenecek. Normalde bütçe kaynaklarından ödenmesi gereken para, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek 10 maddelik mini torba yasa teklifi kabul edilirse fona yıkılmış olacak.

Torba yasa teklifi ise, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma süresini sektörel ya da bütünlüklü olarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatma konusunda Cumhurbaşkanına yetki veriyor ve işten atma yasağını en fazla 3'er aylık dönemlerle olmak üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıyor.

DAHA FAZLA