AKP’nin tehditlerine CHP’den açıklama: Her şeyi yapabilir durumdalar

AKP’nin tehditlerine CHP’den açıklama: Her şeyi yapabilir durumdalar

Yurt dışındaki para transferi belgelerini açıklamasının ardından AKP hükümetinin Kılıçdaroğlu’na dönük tehditleri ve yandaş medyadaki provokasyon, bir operasyon hazırlığı mı var sorusunu akıllara getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “AKP her şeyi yapabilir” derken, CHP’li Şeker, belgelerin açıklandığı gün partisinin vekilleri hakkında Meclis’e 47 fezleke geldiğini anlattı. Şeker, “Bu sıkışmışlığın itirafı” dedi.

Meryem Yıldırım / [email protected]

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın bugün katıldığı bir programda Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ‘O artık bir ulusal güvenlik sorunu’ şeklindeki sözleri, bir operasyon hazırlığı mı var sorusunu gündeme getirdi.

Keza yandaş medyanın, ABD’de görülen ve İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın yolsuzluk ve rüşvete ilişkin itiraflarda bulunduğu dava nedeniyle AKP’de görülen paniğe paralel nitelikteki haberleri ve AKP’lilerin yurt dışındaki para transferlerine ilişkin belgeleri açıklayan Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırgan tutumu, bu iddiayı güçlendiriyor.

Bozdağ, bugün yaptığı açıklamada Zarrab Davasının ve Kılıçdaroğlu’nun belgeleri açıklamasının eş zamanlı bir ‘iftira kampanyası’ olduğunu öne sürdü, CHP liderini skandal ifadelerle hedef gösterip hakaret etti. Kılıçdaroğlu’na “baş münafık” diyen Bozdağ, CHP liderinin bir ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini söyledi.

Peki AKP hükümetinin bu açıklamaları ve yandaş gazetelerin manşetlerine taşan bu saldırganlık ne anlama geliyor? Kılıçdaroğlu’na dönük bir müdahale hazırlığı mı var? Ulaştığımız kulis bilgileri bu soruya olumlu yanıt veriyor: ‘AKP her şeyi yapabilir durumda.’

[ih2]

‘MAN ADALARINDAN HESAP ÇIKMASI İSTİFA İÇİN YETERLİ’

Sıcak gündeme ilişkin gelişmeleri konuştuğumuz ve Kılıçdaroğlu’na yönelik söz konusu tehditleri sorduğumuz CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP hükümetinin son günlerdeki açıklamalarının ‘suçluluk telaşından’ olduğunu söyledi. “Dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir olay olsa, bunların istifa etmesi gerekirdi” diyen, Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine ait yurtdışında (MAN adaları) gizli hesaplarının olmasının bile istifa için yeterli bir gerekçe olduğunu dile getirdi.

AĞBABA: BÜYÜK BİR YOLSUZLUK SÖZ KONUSU, BU SALDIRGANLIK ONDAN

“Açıkçası büyük bir yolsuzluk söz konusu” diyen Ağbaba saldırganlığın nedeninin de bu yolsuzluğun ortaya çıkmasından dolayı olduğunun altını çizdi. “Bundan dolayı saldırıyorlar” diyen Ağbaba şöyle devam etti: “Yalan diyemiyorlar, bundan dolayı saldırıyorlar, tehdit ediyorlar CHP’yi, genel başkanı susturmak için.”

‘HER ŞEYİ YAPABİLİRLER’

“Bunlar her şeyi yapabilir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü hırsızlık ortaya çıkmış. Bunun üzerine Zarrab olayı da gelince daha da büyük tehditler yapıyorlar, karalamaya çalışıyorlar. Ama bunların hiçbiri tutmaz. Yaptıkları şey ortaya çıkınca büyük bir telaş içerisindeler. Saldırmaları da ondan.”

‘BU BÜYÜK BİR OLAY, HALA KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR’

AKP’nin söz konusu sürece ilişkin bir çıkış yolu bulma hususunda da değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Her zamanki gibi Zarrab olayında, dört bakanın yargılanmasında halkı kandırdılar. Ortaya çıktı. Bunlar mutlak ortaya çıkacak. Hala kaçmaya çalışıyorlar. Sen yargılamazsan ABD yargılıyor. Bu büyük bir olay. Bu olayın üstüne de suçlayarak gidiyorlar. Böyle bir şey bekliyorduk biz.” Ağbaba, sözlerini, sürecin AKP’ye ‘dokunduğunu’ belirterek tamamladı.

CHP’Lİ ALİ ŞEKER: ACİZLİK, REZİL OLMUŞLUK…

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise yandaş medyadaki saldırganlığı ve AKP iktidarının tehditlerini “Acizliklerinin, rezil olmuşluklarının dışarı yansıtılması” olarak değerlendirdi. AKP’nin üste çıkmaya çalıştığını belirten Ali Şeker, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış” dedi.

‘YAVUZ HIRSIZLIKLARI DÜNYA TARAFINDAN BELGELENDİ’

“Yavuz hırsızlıkları dünya tarafından belgelenmiş ve bu kirli şahsi hırsızlıklarını milletin milli meselesidir diye milletin sırtına yüklemeye çalışanlar bu şekilde kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar” diye konuşan CHP’li Ali Şeker şunları söyledi: “Gerçekler gün gibi ortadadır. Bu rezilliklerinin bedelini kendileri ödeyip bu milletin sırtından düşmeliler.”

‘VATAN HAİNİ, GÖREVİNİ İSTİSMAR EDEREK KAZANÇ ELDE EDENLERDİR’

AKP iktidarı için kendi iktidarını tehdit eden herkesin bir ‘mesele’ olarak görüldüğünü ve ‘hain’ olarak kodlandığına işaret eden Şeker, esas ‘vatan haini’nin AKP olduğunu söyledi. Şeker, AKP hükümetinin saldırgan tavrına şu yanıtı verdi: “Halbuki bu rezillikleri bu ülkeye yaşatanlardır. ‘Vatanı yönetme’ görevi üzerinden ticari kazanç elde etmek adına, istismar edilerek yaptıkları işler vatana ihanettir. Ticaret değildir.”

YANDAŞ MEDYAYA TEPKİ: KÖŞEYE SIKIŞMIŞLIK

Yandaş medyada provokasyon ve sistematik bir hedef gösterme çalışması yürütüldüğüne vurgu yapan CHP milletvekili, bu durumun nedenini şöyle açıkladı: “Bu köşeye sıkışmışlıklarının bir ifadesi.”

AÇIKLAMADAN SONRA VEKİLLERE 47 FEZLEKE!

CHP Milletvekili Ali Şeker, belgelerin açıklandığı gün yalnızca CHP’li vekiller hakkında Meclis’e bir seferde 47 fezleke geldiğini de sözlerin ekledi. “Bunlar hep sindirmeye yönelik çabalar” diyen Şeker, yaşananların ‘sıkışmışlığın itirafı’ olduğunu vurguladı.

[ih3]