AKP’nin TBMM başkanlığına adayı Mustafa Şentop

AKP’nin TBMM başkanlığına adayı Mustafa Şentop

AKP Meclis Grup Başkanı Naci Bostancı, TBMM başkanlığı için adaylarının mevcut başkan Mustafa Şentop olduğunu açıkladı.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, partisinin TBMM başkanlığı için 2 Temmuz günü mevcut başkan Mustafa Şentop’u yeniden aday göstereceklerini açıkladı. Şentop, Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için istifası sonrasında TBMM başkanı seçilmişti.

Başkanlık seçimi için “17 Temmuz’da bu sürecin tamamlanacağı kanaatindeyiz” diyen Bostancı, Şentop’un tek aday olarak öne çıktığını ve temayüle gerek kalmadan üzerinde anlaşma sağlandığını, diğer görevlere ilişkinse 30 Haziran’da bir seçim gerçekleştireceklerini söyledi.

Mustafa Şentop da Bostancı’nın açıklamasının ardından basına bir demeç vererek, “Konuyla ilgili değerlendirmeleri milletvekili arkadaşlarımız yaptı. Adaylık netleşti. Hayırlı olsun” dedi.

Mustafa Şentop adaylığının açıklaması öncesinde dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek bir süre görüşmüştü. Şentop bu görüşmenin de asıl olarak Meclis başkanlığı seçimi konusunda olduğunu ve Bahçeli’nin de adaylığına olumlu yaklaştıklarını söylediğini belirtti. Binali Yıldırım’ın dün yaptığı ‘adaylık düşüncem yok’ açıklamasını, “Önemli bir duruş ortaya koydu, teşekkür ederim, tecrübelerinden her zaman istifade edeceğiz” diyerek değerlendiren Şentop, “Cumhur İttifakı sadece siyasi birliktelik değil aynı zamanda nezaket birlikteliği” dedi. Mustafa Şentop diğer genel başkanları da süreç içerisinde ziyaret edebileceğini belirtti.