AKP'nin seçim propagandası: 'Verdiğiniz oyun hesabı kıldığınız namazdan daha fazla olacak'

AKP'nin seçim propagandası: 'Verdiğiniz oyun hesabı kıldığınız namazdan daha fazla olacak'

Daha önce skandal açıklamalarda bulunan Yediyıldız, önceki gün katıldığı bir etkinlikte yine skandal açıklamalarda bulundu.

Daha önce de skandal açıklamalarda bulunan AKP’li Şenel Yediyıldız, 2023’te yapılacak genel seçimle ilgili konuşmasında, verilecek oyu ibadetle kıyasladı. Yediyıldız,  “Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” dedi.

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, geçen ay katıldığı bir nikahta konuşma yapmış ve “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Tepki çeken bu açıklamalarla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter hesabından konuşmanın görüntülerini paylaşıp Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırarak, “AKP Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, Recep Tayyip Erdoğan’ı peygamber ilan etti! Nikâh töreninde ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden nikâh defterini vermek istemiyorum’ diyor. Her konuda konuşan Diyanet Başkanı Ali Erbaş bu konuda da konuşacak mısın?” diye tepki göstermişti.

Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı. 

‘KILMADIĞINIZ NAMAZDAN ÇOK HESAP VERECEKSİNİZ’

Yediyıldız, önceki gün katıldığı bir etkinlikte yine skandal açıklamalarda bulundu. Ordu’nun Kabataş ilçesinde partililerle bir araya gelen Yediyıldız, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz Elhamdülillah Müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz. Gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim. Samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz. Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğimiz hacdan daha fazla vereceksiniz” diye konuştu.