AKP'nin sayısız etkinlik yaptığı üniversitede, KeçiFest afişine 'politik' sansür!

AKP'nin sayısız etkinlik yaptığı üniversitede, KeçiFest afişine 'politik' sansür!

Sansürün gerekçesini soran öğrencilere “O yazı olmasa tamam ama burası bir devlet kurumu, bu bizi zor durumda bırakır. Siz gençler bu tarz şeylere eğilimlisiniz tabi...” şeklinde bir yanıt verildi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

KeçiFest gönüllüleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde asılmak istenen festival afişleri, üniversitenin ilgili daire başkanlığı tarafından festivalin sloganı olan “Biat değil inat” sloganı sansürlenerek gönüllülere geri verildi. Sansüre gerekçe olarak, “Burası bir devlet kurumu, bu bizi zor durumda bırakır” denilirken, okulda daha önce çok sayıda AKP etkinliği yapıldığı görüldü.

“Biat değil inat” sloganıyla 4 Eylül'de İstanbul’da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ve birbirinden değerli birçok sanatçının sahne aldığı KeçiFest, yoğun istek üzerine dayanışmayı büyütmek, müziğin ve özgürlüğün sesini yükseltmek için 7 Kasım Pazar günü İzmir Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda da düzenlenecek.

Etkinliğe kısa bir süre kala birçok ilde KeçiFest gönüllüleri tarafından yapılan katılım çalışmaları ise sürüyor. Bu çalışmaların sürdüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde de öğrenciler, festival afişlerini asmak için üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na başvurdu.

ÖNCE BEKLETİLDİ, SONRA SANSÜRLENDİ

Öğrencilerin başvurusu bir süre bekletildi. Bunun üzerine öğrenciler başvurunun akıbetine ilişkin ısrarlı bir şekilde bilgi almak isteyince, başvurunun onaylandığı söylendi. Afişler geri alındığında ise üzerinde bulunan ve festivalin de sloganı olan “Biat değil, inat” kısmının sansürlendiği görüldü.

Gerekçe sorulduğunda ise öğrencilere “O yazı olmasa tamam ama burası bir devlet kurumu, bu bizi zor durumda bırakır. Siz gençler bu tarz şeylere eğilimlisiniz tabi...” şeklinde bir yanıt verildi.

Afişin orjinali:

 

Öğrencilere verilen sansürlü hali:

BİRÇOK AKP ETKİNLİĞİ YAPILMIŞ, FAKÜLTE BİLE AÇILMIŞ

Öte yandan okulda daha önce birçok AKP etkinliğinin yapıldığı da görüldü. AKP bölge teşkilatlarının geniş toplantılar için okulun Atatürk Kültür Merkezi’ni sık sık kullanması dikkat çekti.

İşte o etkinliklerden bazıları:

31 Ekim 2021: AKP Muğla İl Danışma Meclisi Toplantısı (Atatürk Kültür Merkezi)

15 Şubat 2021: AKP Muğla İl Gençlik Kolları 6.Olağan Kongresi (Atatürk Kültür Merkezi)

13 Şubat 2021: AKP Muğla Kadın Kolları’nın 6. Olağan Kongresi (Atatürk Kültür Merkezi)

8 Haziran 2018: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Veteriner Fakültesi’nin açılışı

8 Kasım 2014: AKP Menteşe İlçe Teşkilatı 5. Olağan Kongresi (Atatürk Kültür Merkezi)