AKP'nin 'önlem' paketine TİP'ten tepki: 'Bu halk düşmanlığı karşılıksız kalmayacaktır'

AKP'nin 'önlem' paketine TİP'ten tepki: 'Bu halk düşmanlığı karşılıksız kalmayacaktır'

TİP'ten yapılan açıklamada, "Bu halk düşmanlığı karşılıksız kalmayacaktır. Salgın günlerinde halkın cebine el atanlar, kamunun birikimlerini yağmalayanlar suçlarının hesabını ödeyecektir" ifadeleri yer aldı.

İleri Haber

TİP’ten yapılan açıklamada, Erdoğan’ın salgına karşı duyurduğu ‘önlem’ paketinin yurttaşların sağlığının korunması, ekonomik yükünün hafifletilmesi ve emekçilere uygulanan işten çıkarmalar ile ücretsiz izin sorunlarını çözmediği belirtilerek, iktidarın tek derdinin patron sınıfının rahatı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Bu halk düşmanlığı karşılıksız kalmayacaktır. Salgın günlerinde halkın cebine el atanlar, kamunun birikimlerini yağmalayanlar suçlarının hesabını ödeyecektir” denildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yapılan "Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı"nın ardından konuştu. Erdoğan konuşmasında, toplantıda kararlaştırılan ‘önlemler’i sıraladı. Erdoğan’ın sıraladığı tedbirler arasında halk sağlığı, sağlık çalışanlarına ilişkin önlemler, halkın ekonomik yükünü hafifletme çalışmaları, emekçilerin işten çıkarılması ve ücretsiz izin uygulamasına karşı önlemler yer almazken, patronlara yönelik atılan adımlar göze çarptı.

TİP: PATRONA NEŞE, KREDİ, TEŞVİK; EMEKÇİYE SABIR, DUA, KOLONYA

Konuya ilişkin Türkiye İşçi Partisi (TİP) de bir açıklama yaptı. “Patrona neşe, kredi, teşvik; emekçiye sabır, dua, kolonya” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün yapılan koronavirüs zirvesinden sonra yaptığı konuşmada, AKP iktidarının tek derdinin patron sınıfının rahatı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Erdoğan'ın açıkladığı tedbirlerin hiçbiri yurttaşlarımızın sağlığının korunmasıyla, sağlık sistemimizin yükünün hafifletilmesiyle ilgili değildir.

Tedbirlerin hiçbiri gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinde kdv indiriminden, elektrik, su, doğalgaz, internet faturalarında ertelemeden, gıda yardımından, kredi ve kredi kartı borçlarından söz etmemektedir.

Tedbirlerin hiçbiri salgına rağmen işe gitmek zorunda kalan işçilere en az iki hafta ücretli idari izinden, işsizliğin yasaklanmasından söz etmemektedir.

Tedbirlerin hiçbiri hali hazırda ücretsiz izne çıkarılan emekçilerin ve ailelerinin ne yiyip içeceğinden, kiralarını nasıl ödeyeceklerinden söz etmemektedir.

Koronavirüs zirvesinden, patronların sıkıntılarını hafifletmek için kamu hazinesini yağmalamak çıkmıştır. Kamunun hazinesinin patron sınıfına ikram edilmesi halk düşmanlığıdır. 

Kamunun hazinesi yalnızca, emekçi yurttaşlarımızın sağlığının korunması ve sağlık sistemimizin yükünün hafifletilmesi için gerekli önlemlere harcanmalıdır.

Emekçi yurttaşlarımız sağlıksız koşullar altında çalışmak, işe gidiş gelişlerde toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda bırakılıp ücretsiz izin baskısıyla susturulurken, AKP iktidarının emekçilere bulup bulabildiği tek çözüm sabır, dua ve kolonya olmuştur.

Bu halk düşmanlığı karşılıksız kalmayacaktır. Salgın günlerinde halkın cebine el atanlar, kamunun birikimlerini yağmalayanlar suçlarının hesabını ödeyecektir.”