AKP'nin 'Kahramanları' TL'den Şikayetçi: 'Yetmiyor'

AKP'nin 'Kahramanları' TL'den Şikayetçi: 'Yetmiyor'

AKP tarafından 'Kuvay-i Milliye' benzetmesi yapılan cihatçılar, TL'deki değer kaybından şikayetçi. Cihatçılar yaptıkları açıklamalarda maaşları konusunda Türkiye'den isteklerde bulundular.

AKP’nin Suriye’deki savaşın başından itibaren her türlü desteği verdiği ve en son Türk Silahlı Kuvvetleri’yle (TSK) birlikte Afrin saldırısını gerçekleştiren cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) TL’nin değer kaybından rahatsız.

Erdoğan’ın “kahramanlar “ dediği ÖSO militanları, “Maaşlarımız değersiz hale geldi. Savaşçı maaşını alıyor, pazara gidiyor, maaş bir hafta zor yetiyor, maaşımızı TL olarak değil Suriye poundu olarak verin” diye şikayet ettiler.

‘MAAŞLAR YETMİYOR’

Reuters’ın görüştüğü ve maaşları Türkiye tarafından ödenen cihatçılardan Azez’de bulunan ÖSO üyesi Hasan Kinno, şunları söyledi:

“Türk Lirası Suriye poundu karşısında değer kaybetmeye başladığında maaşlarımız değersiz hale geldi. Savaşçı maaşını alıyor ve pazara gidiyor ve maaş bir hafta zor yetiyor. Şu an tanıklık ettiğimiz durum bu. Durum çok zor ve bir çözümü yok.”

‘MAAŞLARIMIZ SURİYE POUNDU OLARAK ÖDENSİN’    

“Bizim için Suriye poundu almak daha iyi çünkü paramızı Suriye topraklarında harcıyoruz. Ama nihayetinde bizi destekleyenlerin kurallarına uymak zorundayız” 

‘KAYBIMI KİM TAZMİN EDECEK?’

Yine maaşı Türkiye tarafından ödenen Muhammed Şeyko ise maaşının geçmişte ayda 525 dolara tekabül ettiğini belirterek, “Maaşım yaklaşık 100 dolar azaldı. Bu kaybı kim tazmin edecek? Fiyatları yükselten tüccarlar mı? Yoksa bana maaş veren kurum mu?” dedi.