AKP'nin İstanbul çaresizliği büyüyor: 'Oyların tümünün yüzde 5.9'u sayıldı'

AKP'nin İstanbul çaresizliği büyüyor: 'Oyların tümünün yüzde 5.9'u sayıldı'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki yeniden sayımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Farkın sonuca etki derecesinde kapanmadığı geçersiz oy sayımlarını manipüle etmeye çalışan Yavuz, tüm oyların yeniden sayılması gerektiğine atıfta bulunarak "Oyların tümünün yüzde 5.9'u sayıldı" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki yeniden sayımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün konuşan Erdoğan'la paralel ifadeler kullanan Yavuz'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Oranlar veriliyor. Bu doğru değil. Sandıkların yüzde 92.3'ü açıldı deniliyor. Bu kesinlikle doğru değil. 

Ne olacaksa hukuki zeminde olacak. 

CHP yetkilileri kaç gündür YSK'ya dönük, seçim kurullarına dönük, parmak sallar gibi bir tarzla, tehditvari yaklaşım sergilemesi Anayasa'nın 138. maddesini neresinde duruyor? Biz asla hukukun dışına çıkmayacağız. Yasal yolları denemek hakkımız. Sonuna kadar da deneyeceğiz. 

Bizim yaptığımız, sandıktan çıkanı kabul etmemek değil. Bilakis, sandığa ne girmiş ise, girdiği şekliyle onun çıkması ve kayıtlara da tam iradeye göre kaydedilmesidir. Bizim yaptığımız insanları yanıltmak değil, her şey tam olarak ortaya çıksın diye belgeleri, bilgileri toparlıyoruz, açık ve aleni bir şekilde kamuoyuna açıklıyoruz. 

Demokrasinin üzerine gölge düşmesin, gerçek ortaya çıksın, şaibeler kalksın derdindeyiz. Organize usulsüzlük yapanları yaptıranları, tüm bağlantılarını belirlemek, seçim hukuku kapsamında gerekli itiraz ve yollarını kullanmak ve bir yandan da sorumluların hak ettiği cezayı almasını sağlamaktır yaptığımız. 

Maddi hataların yüzde 80'i bizim aleyhimize, yüzde 20'sinin CHP'nin aleyhine yazıldığını görüyoruz. Onun için fark azalıyor. 29 binlerden 15 binlere. Şu an itibariyle 14 binlere inmiş bulunuyor. Ama CHP, nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyor? Rakamları koy ortaya. Bu AKP'nin derdi değildir, olmamalıdır. 

Her şey bizim aleyhimize, siz bunları boşverin diyorlar. Yangından mal kaçırırcasına davranıyorlar. Bunu bizden kimse beklemesin. 

Maddi hataların düzeltilmesi, geçersiz oyların sayımı, tüm oyların sayımı yapıldı. 

Sadece geçersiz oyların sayımından 5 bin 69 oy bizim aleyhimize kaydedildi. Yüzde 88.5'i açıldı sandıkların. Bunlar sadece geçersiz oyların sayımıyla ilgilidir. CHP yetkilileri, aday da başta olmak üzere farklı bir algı oluşturma derdine düştükleri nokta tam bu noktadır. 

Oyların tümünün yüzde 5.9'u sayıldı. 

Tüm ilçelerde sayım yapılsın diye YSK'ya gittik dün. Nasıl karar verilir onu bilemeyiz. Biz bütün oylar sayılsın istiyoruz. Baştan beri itirazlarımızı ortaya koyuyoruz. 

Ortada bir oy yolsuzluğu var, suistimal var. Usulsüzlük kesin var. "

KAFTANCIOĞLU: DOĞRU VERİLERE BİZDEN ULAŞABİLİR

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Yavuz'un "Fark 14 bin küsüre indi" açıklamasına sosyal medyadan, YSK verileriyle yanıt verdi. Kaftancıoğlu, "Fark 14 Bin küsüre indi diyen Ali İhsan Yavuz‘a güncel YSK sayfasıyla cevap vermiş olalım. Söyledim bir kez daha hatırlatmış olayım. İl başkanlığı olarak kendi il başkanlığından alamadığı doğru verilere bizden ulaşabilir." dedi.