AKP'nin insan kaçakçılığı Almanya basınında

AKP'nin insan kaçakçılığı Almanya basınında

Malatya'da AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin, 2020 Eylül ayında Mega Kilit GMBH isimli şirket üzerinden “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” adı altında Almanya’ya gönderdiği 53 kişiyle ortaya çıkan insan kaçakçılığı Almanya basınında da yer aldı.

İleri Haber

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin, 2020 Eylül ayında Mega Kilit GMBH isimli şirket üzerinden “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi” adı altında Almanya’ya gönderdiği 53 kişiyle ortaya çıkan insan kaçakçılığının birçok AKP’li belediye tarafından organize edildiği ortaya çıktı.

Medyaya yansıyan olayla ilgili haberlerin asıl kaynağını ise “Hannoversche Allgemeine” gazetesinin yaptığı “Bir girişimci 43 memuru kaçak yollarla Hannover’e mi getirdi?” başlıklı haber oluşturuyor. Mega Kilit GMBH şirketinin yöneticisi Ersin Kilit’in Hannover’da bulunduğu yer alan haberde, Malatya’dan onlarca idari personeli Hannover’e davet ettiği ve bu kişiler arasından sadece iki tanesinin Türkiye’ye geri dönüş yaptığı belirtiliyor.

ALMANYA’DA YENİ BİR HAYAT İÇİN’

Hannoversche Allgemeine’de yer alan habere göre, Malatya’daki personeller, Mega Kilit GMBH kuruluşunun davetiyle on günlük bir çevre ve araştırma projesine katılmak amacıyla resmi olarak Almanya’ya gitti. Haberde, 5 bin – 8 bin euro arasında para ödeyen bu kişilerin, Almanya’da yeni bir hayata başlamak amacıyla bu işi yaptıkları belirtildi.

MUHALİF GİBİ GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORLAR’

AKP’nin aracılığıyla yurt dışına kaçan bu isimlerin, proje kapsamında Almanya’ya gittikten bir süre sonra ortadan kaybolduğu ve iltica başvurusu yaptığı ifade edilen haberde, kaçan kişilerin AKP’li olmasına rağmen Almanya’ya kabul edilmek için muhalif görünmeye çalıştıkları iddiası dikkat çekti.

“Der Tagesspiegel” gazetesi ise AKP’li siyasetçilerin bir pasaport için 8 bin euro kadar para aldıklarını ve bu durumun Erdoğan’ı tehlikeye sokabileceğini ifade ederken, AKP’li siyasetçilerin polis ve hukuk mekanizmaları üzerindeki etkisinin, bu işi çekinmeden yapabilmelerini sağladığı öne sürüldü.