AKP'nin İBB döneminde ihtiyaç fazlası araçları kiraladığı Albayraklar, bu kez de İSKİ'den ihale aldı

AKP'nin İBB döneminde ihtiyaç fazlası araçları kiraladığı Albayraklar, bu kez de İSKİ'den ihale aldı

AKP'nin İBB döneminde ihtiyaç fazlası araçları kiraladığı Albayraklar, bu kez de İSKİ'den ihale aldı. İSKİ’nin ‘personel taşıma hizmeti’ni alan Platform Turizm'in Albayraklar'a ait olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) araç kiralama işini, Albayraklar Holding Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm aldı.

İSKİ Genel Müdürlüğü’nün ‘personel taşıma hizmeti’ne dair ihalesi, pazarlık usulü ile yapıldı. Maliyeti yaklaşık 11 milyon 460 bin 731 TL’lik işin ihalesi, 25 Eylül’de gerçekleştirildi. İSKİ’ye bağlı tesisler ve işyerlerindeki ‘personel taşıma hizmeti’ne ilişkin işi, Platform Turizm adlı şirket üstelendi. ‘Hizmetin’ süresi, 1 Ekim 2019 ile 31 Aralık 2019 olarak gösterilirken, ihaleye tek teklifin verilmesi dikkat çekti. Sözleşme tarihi 30 Eylül 2019 olurken, sözleşmenin bedelinin ise 7 milyon 642 bin TL olduğu bildirildi.

ŞİRKET KİME AİT?

BirGün'den Uğur Şahin'in aktardığı firma sicil bilgilerine göre, Platform Turizm’in yönetim kurulu başkanı Kazım Albayrak. Albayrak, beş kardeşiyle birlikte, Yeni Şafak gazetesi, yedi dergi, iki TV kanalını bünyesinde bulunduran Albayrak Yayın Holding A.Ş.’nin hissedarı. Albayrak, grup içindeki iki inşaat firmasında da hissedarı. Kazım Albayrak’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın ilişkisi olduğu biliniyor. Şirketin bir diğer yönetim kurulu üyesi ise Albayraklar Holding Başkan Yardımcısı Nuri Albayrak’ın damadı Âdem Altunsoy. Şirket, geçen yıl 450 sürücü çalıştırılması ile 2 bin 155 araç kiralanması için açılan ihaleyi 101 milyon 993 bin TL’ye almıştı.