AKP'nin hastane kapama oyunu

AKP'nin hastane kapama oyunu

Ankara'da bulunan Dışkapı Çocuk Hastanesi, Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınıyor, kapanan hastanenin personelini de kapanacak olana atadılar.

Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, devletin kendi arazisinde kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınıyor. Sağlık Bakanlığı önce hastane çalışanlarının atama tercihlerini istedi sonra “personel planlaması” gerekçesiyle vazgeçti.

Bakanlık yaptığı atama programı ile Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınacağı tartışılan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni personelin yeni adresi olarak gösterdi. Branşlarında kadro fazlalığı olan tabiplerin durumu, taşeron personelin kapatılan diğer hastanelerdekiler gibi işsiz kalıp kalmayacağı ve boşaltılacak hastane binasının ne olacağı gibi konular ise belirsiz. 

Etlik Şehir Hastanesi’ne taşınacağı tartışılan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, personelin yeni adresi olarak gösterilmesi dikkat çekti. Diğer hizmetlerde çalışan personele yeni planlama yapılacağı bildirildi. Merkezden uzak Nallıhan, Kahramankazan, Haymana, Beypazarı, Polatlı, Balâ, Güdül, Kalecik, Çamlıdere, Ayaş, Evren ilçelerinin talep edilebileceği kaydedildi. 

SAĞLIK SORUNU İŞSİZLİĞİ DE ARTIRACAK

Cumhuriyet'ten Şeyma Paşayiğit'in haberinde yer alan bilgilere göre; branşlarında kadro fazlalığı olan doktorların da ilçelere hatta yakın illere gönderilmesi söz konusu. Şirket adına labaratuvar teknikleri, görüntüleme hizmetleri gibi alanlarda çalışan taşeron personelin, kapatılan diğer hastanelerdekiler gibi, işsiz kalıp kalmayacağı ise belirsiz. Çevredeki medikal firmalar, kafeteryalar ve taksi duraklarında çalışan esnaf da düşünüldüğünde 6 bini aşan istihdam daralması olacak.

DAHA FAZLA