AKP'nin 'Gezi' korkusu ders kitaplarına girdi

AKP'nin 'Gezi' korkusu ders kitaplarına girdi

İktidarı döneminde kendisine en büyük korkuyu yaşatan Haziran Direnişi'ne her fırsatta saldırılarda bulunan AKP, bu saldırıları eğitim alanına taşıdı. Hazırlanan ders kitabında halk eylemlilikleriyle ilgili kara propaganda yapıldı.

12’nci sınıfların gördüğü Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan ders kitabında Haziran Direnişi’yle ilgili kara propaganda yapıldı.

Evrensel’den Dilek Omaklılar’ın haberine göre kitapta Haziran Direnişi’yle ilgili “Hükümetten rahatsızlık duyan ve eylemleri organize eden kesimler, hükümetin ekonomik ve demokratikleşme alanında attığı adımların kendi ayrıcalıklarını sonlandırmasından hoşnut değildi” cümleleri yer aldı.

YİNE 'DIŞ GÜÇLER' SÖYLEMİ

Eylemlerin farklı sermaye gruplarının iş birliği ve yabancı istihbarat güçlerinin etkisinde yapılan eylemler olduğu belirtildi.

'AKP KENDİ TARİHİNİ DERS DİYE OKUTUYOR'

Haziran Direnişi sırasında İzmir’deki KESK Şubeler Platformu’nda Dönem Sözcüsü olan, Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı İsmail Akyol, MEB’in hazırladığı ders kitabıyla ilgili, AKP’nin birçok konuda olduğu gibi yine bu konuyu çarpıtarak gençlere aktardığını vurgulayarak, bu girişimin iktidarın yaratmak istediği nesle yönelik olduğunu söyledi.

Akyol'un konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

Bu girişim, insanların kendiliğinden gelişen tepkisini, Türkiye’nin her ilinde kendine özgü taleplerle sokağa çıkan halkın, emekçilerin taleplerini görmezden gelmektir. Her şeyde olduğu gibi Gezi Direnişi’ni de dış güçlerle ilişkilendiren AKP, 4+4+4 ile birlikte yapmaya çalıştığı gerici, dinci ve en küçük hak mücadelesini dahi terörize etme çabalarından biridir. Bunun kabul edilebilir bir yanı asla olamaz.

AKP sil baştan bir tarih yazıyor. Ders kitaplarında verilen tarihi kabul ettiğimiz anlamında değil, ancak AKP kendi tarihini yazmaya çalışıyor”
 

DAHA FAZLA