AKP'nin gençlik merkezine üye olmayan öğrenciye burs yok mu?

AKP'nin gençlik merkezine üye olmayan öğrenciye burs yok mu?

E-devlet üzerinden yapılan KYK burs başvurusunda, Gençlik Merkezi ve Genç Gönüllüler Platformu üyesi olma kriteri aranması dikkat çekti.

Öğrenim kredisi veya burs başvurusunu e-devlet üzerinden yapan öğrencilere, iktidarın gençlik merkezlerine üye olup olmadıkları soruldu. Bu durum akıllara “burs torpili mi?” sorusunu getirdi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)  burs ve kredi başvuruları bugün alınmaya başladı. E-Devlet üzerinden yapılan başvurularda öğrencilere sorulan Genç Gönüllüler Platformu ve Gençlik Merkezi’ne üye olup olmadıkları sorusu ise dikkat çekti.

Gençlik Merkezi'nin internet sitesinde yer alan projeler arasında ise toplu sabah namazı etkinliği, kıraathane toplantıları yer alıyor. 

Konuya sosyal medya üzerinden tepki gösteren Öğrenci Sendikası ise bursların adil dağıtılması çağrısında bulunarak, "E-Devlet'te yer alan KYK burs başvuru formunda neden Gençlik Merkezi ya da Genç Gönüllüler Platformu üyesi olup olmadığımız soruluyor? KYK bursları için ihtiyaçtan başka bir kriter aranamaz, sorulamaz. Bu sorular sistemden kaldırılsın, burslar adil dağıtılsın!" dedi. 

 

BAKANLIK: SORULAR TANITIM AMAÇLI

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, burs başvurusunda yer alan sorunun, Gençlik Merkezlerine ve Genç Gönüllüler Platformu'nu tanıtmak ve davet amacıyla sorulduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: 

"Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi başvurusuna katılan tüm gençlerimize teşekkür eder; başvuru esnasında gençlerimize yönelik yapılan anket çalışmasında yer alan bakanlığımıza ait gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorulara verilen yanıtların başvuru sonucunu etkileyemeyeceğinin altını çizmek isteriz.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi formlarımızda yer alan gençlik merkezleri ve gönüllülük faaliyetlerine ilişkin sorular, bilgilendirme amaçlı olup, gençlerimizin bakanlığımızın bu tür faaliyetlerine katılmaları doğrultusunda davet niteliğindedir."

'NE DÜŞÜNMELİYİZ?'

Bakanlığın yanıtına ilişkin bir açıklama daha yayınlayan Öğrenci Sendikası ise şu ifadeleri kullandı:

Anket için toplanan bir veri, burs başvurusunun hemen öncesinde ve cevaplanması zorunlu şekilde soruluyorsa ne düşünmeliyiz? Burslar Gençlik Merkezi üyelerinin değil, ihtiyacı olan öğrencilerin hakkıdır!

 

DAHA FAZLA