AKP'nin bütçesinde çiftçiye artış yok! Desteklemeler geçen yılla aynı!

AKP'nin bütçesinde çiftçiye artış yok! Desteklemeler geçen yılla aynı!

Meclis’te 2021 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçileri destekleme paketine ayrılan bütçe 2020 yılıyla aynı, yani 22 milyar TL olarak kaldı.

İleri Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinde çiftçilere destek 2020 yılıyla aynı kaldı. CHP’li Sarıbal, 22 milyarlık destekle ilgili “Çiftçiye adeta 'üretmeyin, ben ithal etmeye devam edeceğim' deniliyor” ifadelerini kullandı.

Meclis’te 2021 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçileri destekleme paketine ayrılan bütçe 2020 yılıyla aynı, yani 22 milyar Türk Lirası (TL) olarak kaldı. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal şu ifadeleri kullandı:

#Çiftçinin değil ithalat lobilerinin bütçesi. Bütçe çiftçi ve tarım kesimi için tam bir hayal kırıklığı. Tarımsal üretim için çok önemli olan destekleme bütçesi geçen yıl ile aynı; 22 milyar TL. Çiftçiye adeta 'üretmeyin, ben ithal etmeye devam edeceğim' deniliyor.

SARAY’A TAM GAZ ARTIŞ

Meclis’e sunulan “2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi”nde Cumhurbaşkanlığı idaresine ayrılan bütçe ise 886 milyon TL artırılarak, 4 milyar 39 milyon 453 bin TL olarak belirlendi.

2021 bütçesinde Cumhurbaşkanına ayrılan ödenek, 1 milyon 56 bin TL olarak öngörüldü. Buna göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı da 88 bin TL oldu.

DAHA FAZLA