AKP'nin bölge toplantısının harcamaları belediye kasasından ödendi!

AKP'nin bölge toplantısının harcamaları belediye kasasından ödendi!

AKP’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’nın 357 bin 500 TL'lik giderleri, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendi. CHP’li Kemal Zeybek “Yapılan iş kesinlikle yanlıştır. Savurganlıkla sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, AKP Karadeniz Bölge Toplantısı’nın 357 bin 500 TL'lik giderlerini ödedi. AKP’li belediye, 3 Ekim tarihinde “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde 11-13 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan ‘Yerel Yönetimler Toplantısı’ organizasyon işi hizmeti alımı” başlığıyla ihale yaptı. İhaleye sadece belediyenin “Samsun Kültür Turizm Şirketi” katıldı.

Belediyenin giderlerini ödediği toplantıya AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlık yaparken; bölge toplantısına 128 AKP’li belediye katıldı.

LÜKS OTELDE TOPLANTI YAPTILAR

Sheraton Grand Samsun Hotel’de yapılan toplantıya, 13 ilin AKP’li il ve ilçe belediye başkanları, il başkanları ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Toplantıya AKP’li bölge milletvekilleri ile bazı bakan yardımcılarının da katıldığı belirtildi.

'TASARRUF DEĞİL SAVURGANLIK YAPIYORLAR'

Belediye bütçesinden parti toplantısı için harcama yapılmasını doğru bulmadığını belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Belediyelerin ve ülkenin ekonomik koşullarının bu denli kötü olduğu ve ekonomik sıkıntıların büyüdüğü dönemde bu tür harcamaları doğru bulmuyoruz. AKP’li belediyeler tasarruf değil savurganlık yapıyorlar. Ülkenin kaynaklarını sömürmeye çalışıyorlar. Bizse nasıl tasarruf yapabileceğimizi konuşuyoruz. Tasarrufun azı çoğu olmaz. Biz tasarruf yapmak isterken bunlar bu tür harcamalar yapıyor” diye konuştu.

'HALKIMIZ DEĞERLENDİRSİN'

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, yurttaşların gerekli değerlendirmeyi yapacağına inandığını vurgulayan Zeybek, “AKP’nin siyasi kadroları zaman zaman bu tür yollara başvurabiliyor. Yapılan iş kesinlikle yanlıştır. Savurganlıkla sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

'ASLA TASVİP EDEMEYİZ2

Yapılan harcamayı israf olarak nitelendiren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise şunları söyledi:

“Belediyeler, kaynakları halk tarafından sağlanan ve elindeki kaynakları yine halka hizmet için kullanmak zorunda olan kurumlardır. Belediyelerin kasasına giren her kuruş para, partilere değil, vatandaşa hizmet olarak dönmelidir. AKP’nin Samsun’da gerçekleştirdiği yerel yönetimler toplantısının masrafları, şayet AKP’li büyükşehir belediyesince karşılanmışsa, burada bir israf vardır, bunu asla tasvip edemeyiz. Bu toplantı için belediyenin kasasından bir harcama yapılıp yapılmadığı, şayet yapıldıysa ne kadar para harcandığı konusunda derhal Samsun halkını bilgilendirmelidir.”

DAHA FAZLA