AKP'nin 'başarılı kriz yönetimi': Kızı 'baba evde ekmek yok' deyince iş kuyruğunda çay satmaya çalıştı

AKP'nin 'başarılı kriz yönetimi': Kızı 'baba evde ekmek yok' deyince iş kuyruğunda çay satmaya çalıştı

Ankara'da 45 yaşındaki Yusuf Derin isimli yurttaş, İŞKUR önünde iş ararken, bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalıştı. Derin, "En son kızım 'baba evde ekmek yok' dedi. Evde termosum vardı çayı demledim..." dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

Koronavirüs salgını etkisi altındaki Türkiye'de Saray gününü gün ederken, hem salgının faturası hem de ekonomik krizin faturası yurttaşlara kesilmeye devam ediyor. AKP 'pembe tablo'lar çizse de Türkiye'de on binlerce yurttaş işsiz kalırken, gelirini kaybeden yurttaşlara sadece 1170 lira reva görülüyor.

'EN SON KIZIM EVDE EKMEK YOK DEDİ'

FOX TV Ana Haber'de yayınlanan görüntülerde, Ankara'da İŞKUR önünde 'kalabalık olur' diyerek bir yandan iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin, "En son kızım 'baba evde ekmek yok' dedi. Evde termosum vardı çayı demledim...." dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

İşsiz babanın gözyaşları yandaş medyada çizilen tablonun aksine sokakta yaşanan geçim sıkıntısının hangi boyutlarda olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

MANSUR YAVAŞ'TAN DESTEK

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Yusuf Derin'e Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yardımda bulunulacağını açıkladı. Demir, Mansur Yavaş'ın talimatıyla Yusuf Derin'e destek sağlanacağını ifade etti.

YANDAŞ MEDYANIN DERDİ BAŞKA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün Sabah gazetesine verdiği röportajda Türkiye'nin kriz döneminde büyük bir başarı örneği sergilediğini iddia ederek "Şunu net olarak söylemeliyim ki, ülkemizin en büyük şanslarından biri özellikle böyle bir salgın döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, neyin ne olduğunu bilen bir kadro tarafından yönetiliyor olmasıdır" ifadelerini kullanmıştı.