AKP'nin atadığı büyükelçilerin şaşırtıcı görüntüleri bütçe görüşmelerinde gündem oldu

AKP'nin atadığı büyükelçilerin şaşırtıcı görüntüleri bütçe görüşmelerinde gündem oldu

Çakırözer, görüşmeler sırasında AKP’nin atadığı bazı büyükelçilerin çalışanlarına selam durdurduğu, akraba bürosu tanıtımı yaptığı fotoğraf ve video paylaşımlarının fotoğraflarını gündeme getirdi.

İleri Haber

CHP’li Utku Çakırözer, Dışişleri Bakanlığı 2020 Bütçe görüşmelerinde bazı büyükelçilerin sosyal medyadan paylaştığı şaşırtıcı fotoğraf ve videolarını gündeme getirdi. Çakırözer, “Bir yanda siyasi atamalarla büyükelçilik koltukları AKP’li vekillere, bürokratlara emeklilik projesine dönüştü. Diğer yanda Cumhuriyet tarihinde görülmemiş görüntüler söz konusu! Dışişleri Bakanlığı’nın kurumsal yapısını erozyona uğrattınız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün Dışişleri Bakanlığı’nın 2022 Bütçesi görüşüldü. Görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de söz aldı.

Çakırözer, Dışişleri Bakanlığı’nın dış politikadaki ağırlığının yok edildiğini söyleyerek, AKP’nin atadığı büyükelçilerin şaşırtıcı fotoğraf ve video paylaşımlarına tepki gösterdi.

‘SAVUNMA BAKANLIĞI MI, KALIN MI, ALTUN MU YÖNETİYOR?’

Dışişleri Bakanlığı’nın dış politikanın belirlenmesi ve uygulanması sürecinden dışlandığını söyleyen Çakırözer, “Dışişleri Bakanlığı tek görevi mesaj iletmek olan haberleşme kurumuna döndü. Dışişleri Bakanlığı’nı Mevlüt Çavuşoğlu’mu yürütüyor yoksa Savunma Bakanı mı, İbrahim Kalın mı, Fahrettin Altun mu? Belli değil” dedi.

'TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ GÖRÜNTÜLER'

Çakırözer, görüşmeler sırasında AKP’nin atadığı bazı büyükelçilerin çalışanlarına selam durdurduğu, akraba bürosu tanıtımı yaptığı fotoğraf ve video paylaşımlarının fotoğraflarını da gündeme getirerek şöyle konuştu:

“Bir yanda siyasi atamalar var. Büyükelçilik koltukları AKP'li milletvekilleri için, saray bürokratları için emeklilik projesine dönüştü. Dışarıdan atanan isimler arasında kimler yok ki? Rüşvet dosyalarının objelerinden tutun da neler neler?  Hadi bunlar dışarıdan atananlar, bir de Bakanlıktan yetiştiği söylenen büyükelçilere bakıyoruz işte fotoğrafı, yeğeninin avukatlık firmasını büyükelçilik sitesinden tanıtıyor. Restoranda güven mektubu sunan mı ararsınız, Rize’de çay toplayan mı, Kurtlar Vadisi müziğiyle büyükelçiliğe giriş videosu çeken mi? Evinin kapısında çalışanlarını dizip kendisine selam verdirip videosunu sosyal medyada yayınlayan mı dersiniz! Dışişleri Bakanlığı tarihinde görülmemiş görüntüler. Bunların hepsi bizi üzüyor. ‘İçeridekilerden ancak bu kadarı çıkıyor, onun için biz de milletvekillerimizi, dönem arkadaşlarımızı büyükelçi yapmak zorundayız’ mı diyorsunuz bizlere ? Öyle diyorsanız, bu Bakanlığın özveriyle çalışan yüzlerce çalışanına, yıllardır kenarda beklettiğiniz onlarca kıdemli diplomata büyük haksızlık yaparsınız.”