AKP'nin aldığı 37.5 ton lop et için CHP'li belediyeye haciz işlemi

AKP'nin aldığı 37.5 ton lop et için CHP'li belediyeye haciz işlemi

Samsun’un Atakum ilçesi eski belediye başkanı AKP’li İsak Taşçı döneminde seçimlere 46 gün kala, 37.5 ton lop et alımı yapıldığı ancak faturasının ödenmediği ortaya çıkmıştı. Eti belediyeye satan firma, faturanın ödenmemesi üzerine icra takibi başlattı.

Atakum Belediye Başkanlığı’nı AKP’li İsak Taşçı’dan devraldıktan sonra borçlarla ve hacizlerle uğraşan CHP’li Başkan Cemil Deveci dün bir skandalla daha karşı karşıya kaldı. 

8 Şubat ve 26 Mart 2019 tarihleri arasında Atakum Belediyesi’ne bağlı İmar İnşaat Şirketi üzerinden belediyenin tesislerinde kullanılmak için Karadeniz Lezzet Hizmetleri Tem. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nden 1 milyon 628 bin lira karşılığında 37.5 buçuk ton lop et alımı gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Etlerin parası ödenmediği için alacaklı firma tarafından icra takibi başlatıldı. Alacaklı firmaya para ödenmeyince mahkemeden 1 milyon 154 bin liralık haciz kararı çıktı. Yalı Kafe ve Seyir Terası’nda Samsun İcra Dairesi’ne bağlı haciz memurları tarafından haciz işlemleri yapıldı. 

Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre, Atakum Belediyesi avukatı ve Atakum CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Kavtelek de, “Olmayan etin faturası belediyeden çıkarılmaya çalışılıyor. İcra takibine konu edilen haciz yaklaşık 1 milyon 154 bin lira. Vekâlet ücreti harç masrafları dahil 1 milyon 300 bin lirayı bulacak bir rakam. Etlerin parası ödenmediği içinde icra takibi yaptılar. Kaldı ki öyle bir et alımı falan da yok” dedi.

DAHA FAZLA