AKP'lilerin ve İsmailağa tarikatının hedef gösterdiği İlahiyatçı Mustafa Öztürk istifa etti

AKP'lilerin ve İsmailağa tarikatının hedef gösterdiği İlahiyatçı Mustafa Öztürk istifa etti

İlahiyatçı Mustafa Öztürk Kuran'da yer alan bir ayetle ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle hedef gösterilmesinin ardından istifa etti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi ve Karar Gazetesi yazarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kuran'da yer alan bir ayetle ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle AKP medyası ve İsmailağa cemaati tarafından hedef gösterildi. Hedef gösterilmesinin ardından emekliliğini talep ederek istifa eden Öztürk, ''Artık yeter, benden bu kadar'' dedi.

Prof. Dr. Öztürk'ün bir programda yaptığı ve "Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış. İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Hem 'kel' hem 'fodul' ve 'piç' ifadesi kullanılıyor. Bu Allah dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir" ifadelerini kullandığı konuşmasını haberleştiren ikridara yakın yayın organları, Öztürk'ün üniversiteden ihraç edilmesini istedi.

İSMAİLAĞA TARİKATI DA HEDEF GÖSTERDİ

Öztürk'ü hedef gösterenler yalnızca AKP medyası ile sınır kalmadı. Öztürk'ü hedef gösterenlerin arasına İsmailağa cemaatinin "ekran yüzü" Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı. Ünlü, sosyal medyada oluşturulan "#MustafaÖztürkİhraçEdilsin" etiketini kullanarak "Kur'ân'ın vahiy olduğunu inkâr eden Mustafa Öztürk'ün ilâhiyatta hâlâ çocuklarımızı zehirlemesine ne kadar daha göz yumacaksınız?" diye yazıp "Vebâldesiniz! Allâh size soracak!" ifadelerini kullandı.

'ARTIK YETER, BENDEN BU KADAR'

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, kendisine gelen tepkiler üzerine emekliliğini talep etti.

Öztürk sosyal medya hesabından dekanlığa yönelik "Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim" ifadelerini içeren bir belge paylaştı. Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, "Bugün itibarıyla akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar" ifadesini kullandı.