AKP'lilerin isminin karıştığı cinsel istismar iddiasını haber yapan 2 gazeteci tutuklandı

AKP'lilerin isminin karıştığı cinsel istismar iddiasını haber yapan 2 gazeteci tutuklandı

Kocaeli Halk Gazetesi'nin yöneticileri Faruk Bostan ve Bülent Karagöz, AKP'lilerin adının karıştığı cinsel istismar iddiasını haberleştirdikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Kocaeli Halk Gazetesi'nin İmtiyaz Sahibi Faruk Bostan ve Yayın Yönetmeni Bülent Karagöz, AKP'lilerin adının karıştığı cinsel istismar iddiasını haberleştirmelerinin ardından haberde adı geçen kişilerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Kocaeli Halk Gazetesi'nde Kartepe ilçesinde yaşandığı iddia edilen cinsel istismar hakkında 26 Eylül Cumartesi günü, “Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi” başlıklı bir haber yayınlandı. Gazete Duvar'dan Ogün Akkaya'nın aktardığına göre, Faruk Bostan ve Bülent Karagöz, haberde adı geçen kişilerin şikayetçi olması üzerine başlatılan iftira soruşturması sebebiyle dün sabah Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. Bostan ve Karagöz, ifade işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilerek tutuklandı.

SAVCILIK: İFTİRA SUÇUNDAN TUTUKLANDILAR

İki gazetecinin tutuklanmasının ardından açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Bostan ve Karagöz’ün iftira suçundan tutuklandığını öne sürdü. Savcılıktan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"www.kocaelihalkgazetesi.com isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan 'Açıklıyoruz: Kartepe AKP'nin Tecavüz Çetesi' başlıklı içerikte, Kartepe ilçesinde H.Y isimli 17 yaşındaki mağdur çocuğa yine içerikte isim kodlarının ve siyasi görevlerinin paylaşıldığı kişilerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, mağdur H.Y.ye yönelik cinsel istismar olayında haberde adı geçenlerin ilgilerinin bulunmadığı tespit edilerek, haberi yapan ve yaptıran kişiler hakkında iftira suçundan soruşturma başlatılmıştır. Toplanan delillere göre bahse konu haberi yapan ve yaptıran Şüpheliler F.B. ve B.K., iftira suçunu işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphesi oluştuğu değerlendirilerek gözaltına alınmış, sorguları yapılarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince iftira suçundan tutuklanmışlardır.”

HABERDE ADI GEÇENLER HAKKINDA SORUŞTURMA YOK!

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, pazar günü yaptığı açıklamada ise haberde adı geçen kişiler hakkında herhangi bir soruşturmanın bulunmadığını belirterek, “Haberde, E.Ş., M.S., A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye ver verilmiş ise de Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır” denildi.

'BU HABERİ İNSANİ DEĞERLER DOĞRULTUSUNDA YAPTIM'

Gazetenin tutuklanan genel yayın yönetmeni Bülent Karagöz ise yaptığı savunmada, “Kartepe ilçesinde ikamet eden H.Y. adlı kız çocuğunun 13 yaşından beri birçok kez tecavüze uğradığına ilişkin, bizim gibi yerel internet sitelerinde haberler yayınlandığını gördüm. Haber metni içerisinde kısaltılmış isimlere vakıf değilimdir. Bu haberi insani değerler doğrultusunda yaptım. Kimseye iftira atmadım. Hakkımdaki iftira suçlamasını kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.