AKP'lilerin aldığı 'hediyeler' Meclis gündemine taşınmaya devam ediyor

AKP'lilerin aldığı 'hediyeler' Meclis gündemine taşınmaya devam ediyor

Mardin kayyumu tarafından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere AKP'lilere verilen "hediyeler" Meclis gündemine taşınmaya devam ediyor.

İleri Haber

Mardin kayyumu tarafından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere AKP'lilere verilen 600 bin lira tutarındaki "hediyeler" Meclis gündemine taşınmaya devam ediyor.

CHP'li Alpay Antmen ve HDP'li Garo Paylan tarafından, bugün birer soru önergesi daha verildi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ayrı ayrı önergeler vererek “Mardin halkına harcanması gereken paralarla; kendinize, bakanlara ve Cumhurbaşkanına pahalı hediye alınmasını etik, doğru ve ahlaki buluyor musunuz?” diye sordu.

Görevden alınan belediye başkanı Ahmet Türk’ün, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 136 bin liralık hediye verildiğini açıkladığını belirten CHP’li Vekil “Basında yer alan bilgilere  göre kayyım, İçişleri Bakanı Süleyman 82 bin, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğer 40 bin liralık hediyeler almıştır. Bütün hediyelerin toplam değeri 600 bin lirayı bulmuştur” ifadelerini kullandı.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

1 - Mardin’e atanan kayyım yönetimince hangi hediyeleri aldınız? Bu hediyeleri hangi tarihlerde aldınız? Bu hediyeler nelerdir? Bu hediyelere ne kadar ödenmiştir?

2 – Tarafınıza verilen hediyeleri bizzat kendinizin seçtiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise ne kadarlık hediye seçtiniz? Mardin halkına harcanması gereken paralarla; kendinize, bakanlara ve Cumhurbaşkanına pahalı hediye alınmasını etik, doğru ve ahlaki buluyor musunuz?

3 – Bakanlık yaptığınız dönem boyunca aldığınız hediye sayısı kaçtır? Bunlar bakanlık demirbaşına kaydedilmiş midir? Bu alınan hediyeler kimler tarafından verilmiştir? Hediyelerin değeri ne kadardır?

Garo Paylan ise verdiği önergede, Soylu tarafından yanıtlanması talebiyle şu soruları sordu:

1. Yukarıda bahsi geçen hediyeleri aldınızmı?

2. Fırat Silver’ın instagram hesabından yayınlanan fotoğraflar bahsi geçen “hediyeleri” şahsen seçerken mi çekilmiştir?

3. Eğer iddialar doğruysa, bir kamu görevlisi olarak, başka bir kamu görevlisinden, çok yüksek değerdeki “hediye”leri almanızı ve size bu “hediye”lerin verilmesini nasıl tanımlarsınız?

4. Hediyeleri aldıysanız, kamu vicdanını yaralamaktan istifa etmeyi düşünürmüsünüz?

5. Eğer hediyeleri almadıysanız, Mardin Kayyımı hakkında yolsuzluk iddiası ile soruşturma açacakmısınız?