AKP'liler il kongresinde maske ve sosyal mesafeyi hiçe saydı

AKP'liler il kongresinde maske ve sosyal mesafeyi hiçe saydı

AKP Mersin 7. Olağan İl Kongresi'nde maske kuralına uymayan AKP'liler sosyal mesafeyi de hiçe saydı.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı AKP Mersin 7. Olağan İl Kongresi'nde AKP'liler yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını unuttu. Birçok AKP'linin maske kuralına uymadığının görüldüğü kongrede, sosyal mesafe de hiçe sayıldı.

Servet Tazegül Kapalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan il kongresinin AKP Mersin İl Örgütü'nün resmi Twitter hesabından yapılan duyurusunda ise kongrenin ''temizlik-maske-mesafe tedbirleriyle gerçekleştirileceği'' iddia edilmişti.

Bu görüntüler, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının karar alması durumunda baro seçimlerinin yapılamayacağı, siyasi parti kongrelerinin yapılmasında ise bir sakınca olmadığı yönündeki tepki toplayan kararını bir kez daha akıllara getirdi.

YSK'nin 2 Ekim 2020 tarihli kurul kararlarında şu ifadelere yer verilmişti:

"İçişleri Bakanlığının Koronavirüs Ek Tedbirleri konulu 02/10/2020 tarihli, 16230 sayılı Genelgesi uyarınca, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin 2 Ekim 2020 tarihinden 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmesi gerektiği belirtildiğinden, anılan tarihler arasında siyasi parti kongreleri ve baro seçimlerinin yapılıp yapılamayacağı hususunda görüş bildirilmesinin istenilmesi üzerine; ilgi (b)’de kayıtlı Kurulumuzun kararı ile;

İl/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulunun karar alması durumunda baro seçimlerinin yapılamayacağına, siyasi partilerin kongrelerinin yapılmasında sakınca bulunmadığına, karar verilmiştir."