AKP'liler geçirdikleri yasanın Erdoğan tarafından veto edilmesini tebrik etti

AKP'liler geçirdikleri yasanın Erdoğan tarafından veto edilmesini tebrik etti

AKP'li vekiller, daha önce Meclis'te oylamalarıyla kabul ettirdikleri 50. maddeyi veto eden AKP Genel Başkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen torba yasanın 50. Maddesi'ni veto etmesinin ardından, AKP milletvekilleri'nden Erdoğan'a teşekkür yağdı. Madde daha önce AKP ve MHP miletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti.

'ÖNCE SAĞLIK, ÖNCE İNSAN DİYEREK...'

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞLARIN BEKLENTİLERİNİ GÖZ ARDI ETMEDİ'

AKP'li Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, Twitter hesabından "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, Milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi. Termik Santrallerin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

AKP'li bir diğer Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal da Erdoğan'a teşekkür ederken, sosyal medya hesabından "Termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi #veto eden Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız sn @RTErdogan'a Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz #kahramanmaraş" paylaşımı yaptı.