AKP'liler birbirine soruyor: Nereye gidiyor bu paralar?

AKP'liler birbirine soruyor: Nereye gidiyor bu paralar?

AKP'li belediye meclis üyesi, 150 milyon lira borcu bulunan belediyenin AKP'li başkanına "Nereye gidiyor bu paralar" diye sordu. "Yandaşlara mı peşkeş çekiliyor" sorusunun hakim olduğu dile getirildi.

Mardin'de, AKP'li Midyat Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde aldığı ihale kararına itiraz eden AKP'li Belediye Meclis üyesi İzzettin Aslan, "Nereye gidiyor bu para" diye sordu. 

Aynı zamanda AKP'den belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda da bulunan İzzettin Aslan'ın "İtibarımızı küçük düşürecektir" gerekçesiyle Belediye Meclisi'ne sunduğu itiraz önergesinde, Belediye'nin sadece Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK); Emekli Sandığı ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) 70 milyon TL borçlu olduğu dile getirildi.

'YANDAŞLARA PEKŞKEŞ Mİ ÇEKİLİYOR'

Satış kararıyla ilgili "Yangından mal mı kaçırılıyor, yandaşlara peşkeş mi çekiliyor" düşüncesinin ortaya çıktığını belirten Aslan, önergede şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizin adına kayıtlı olup, 10.12.2018 tarihinde açık artırma usulü ile satılması planlanan 6 (altı) adet taşınmazın, yakın zamanda yapılacak olan mahalli idareler seçimi arifesinde partimizi, başkanımızı, belediye meclis üyeleri ile özellikle belediye daimi encümenlerini halkın nezdinde itibarlarını küçük düşürecektir. Alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesi daha sağlıklı bir adım olacaktır. İhalelerin halk arasında yanlış bir intiba bıraktığı, ‘yangından mal mı kaçırılıyor, yandaşlarına peşkeş mi çekiliyor' düşüncesinin hakim olduğu, bu olumsuz düşüncenin bizleri üzdüğü ve etkilediğinin bilinmesini isterim.

'TOPLAM BORÇ 150 MİLYON CİVARINDA'

Verdiği önergeye ilişkin Mezopotamya Ajansı’na konuşan Aslan, belediyenin ayrıca İller Bankası’na da 80 milyon TL borçlu olduğunu ve toplam borcun 150 milyon TL civarında olduğunu söyledi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun 1999 yılında belediyenin başına gelmesinin ardından personellerin SGK primlerini yatırmadığını da savunan Aslan, belediyenin DEDAŞ’a olan yaklaşık 35 milyon TL'lik borcunun ise bilinçli ödenmediğini söyledi.

Aslan, “Sigortanın normalde çoktan belediyeye haciz işlemi başlatması lazımdı. DEDAŞ’ın çoktan belediyenin bütün elektriklerini kesmesi lazımdı. Yıllardır sen ödeme yapmıyorsun, neden vermiyorsun? Daha doğrusu bu para nereye gidiyor? Ödemediğin para nereye gidiyor” diye sordu.